Ginekološki ultrazvok jajčnikov in maternice za zdravo in varno prihodnost

Ultrazvok jajčnikov in ultrazvok maternice sta zelo razširjeni metodi diagnosticiranja morebitnih različnih obolenj na rodilih. Preiskava rodil z ultrazvokom  omogoči živo sliko. To pomeni, da zvočne valove, ki se odbijajo od notranjih tkiv, ultrazvočna naprava pretvori v dinamično sliko, prikazano na zaslonu aparata višjega kakovostnega razreda – Philips DS affinity 70, ki je v svoji konkurenci med najboljšimi pri pregledih telesno močnejših ljudi. Za preiskavo, ki traja vsaj 15 minut ali več, je pomembno, da jo izvaja visoko usposobljen specialist. Ginekološka ambulanto v Dvorcu Lanovž vodi mag. Jakob Koren, dr. med., priznan specialist ginekologije in porodništva, ki v prijetnem ambientu Dvorca omogoča strokoven in pacientki prijazen ginekološki pregled z ultrazvokom. Opravljamo tudi Ultrazvok dojk, ki je zelo razširjena metoda diagnosticiranja morebitnih različnih obolenj v predelu prsi. Običajno se ženske zanj odločijo, če občutijo nepravilnosti pri rednih samopregledih, do 50. leta starosti pa lahko pregled tudi nadomesti mamografijo, zato je dobra rešitev za preventivne preglede. (Več o ultrazvoku dojk.)

Dodatne informacije

V kolikor imate dodatna vprašanja o pregledu, nas pokličite na (03) 290 90 00 ali izpolnite kontaktni obrazec.

Komu je namenjen ginekološki ultrazvok jajčnikov in maternice?

Za ginekološki ultrazvok se običajno odločimo v primeru ginekoloških težav, preventivno za diagnozo ali odpavo morebitnih težav pri zanositvi in nosečnosti, na željo pacientke pa ga opravimo tudi pri splošnem ginekološkem pregledu. Običajno se ultrazvok maternice in jajčnikov uporablja kot orodje pri diagnosticiranju težav, ki jih ginekolog pri pregledu drugače ne more ugotoviti ali preverjanju že znanih spremembah na spolovilih in rodilih. Ginekološki UZ prikaže notranja rodila, torej maternico z vsemi njenimi plastmi, jajčnike in neposredno okolico rodil ter vse večje spremembe teh organov, v smislu novotvorb, cist, polipov, tumorjev, tekočinskih formacij ipd.

Prednosti, ki jih omogoča ginekološki ultrazvok maternice in jajčnikov:

  • Učinkovito razlikovanje določenih sprememb od žleznega tkiva.
  • Zelo dobro razvidne morebitne spremembe na maternici, na jajčnikih, v maternični votlini.
  • Brez ionizirajočega žarčenja.
  • Velika pomoč pri odkrivanju vzrokov ginekoloških težav.

Ginekološki ultrazvok se opravlja s transvaginalno ultrazvočno sondo. Zanj ni potrebna posebna priprava, najprimernejši čas za izvedbo pa je po koncu menstruacije.

Prednosti samoplačniškega ginekološkega ultrazvoka

  • Brez čakalne dobe
  • Hitri izvid – od 3-5 dni
  • Hitra in pravočasna diagnoza morebitne bolezni
  • Pravočasno zdravljenje

Pot do samoplačniškega ginekološkega ultrazvoka maternice in jajčnikov je odprta vsem ženskam, ki želijo poskrbeti za svoje ginekološko zdravje, sploh pa tistim, ki načrtujejo nosečnost ter želijo natančnejši vpogled v stanje rodil pred samo zanositvijo.

Samoplačniški ginekološki ultrazvok v Specialistični kliniki Dvorec Lanovž v Celju

Nudimo vam natančen, hiter in strokoven samoplačniški ginekološki ultrazvok po ugodni ceni, primerljivi z ostalimi ponudniki. Pacientka za samoplačniško storitev ne potrebuje napotnice, je pa dobro, da je napotena s strani specialista s kliničnimi vprašanji. Preko zavarovalnic, ki ponujajo najhitrejši dostop do specialistov, pacientkam tako tudi pri nas omogočamo specialistični pregled.

Brez čakalne dobe, hitri izvid

Za ginekološki ultrazvok se lahko odločite samoplačniško, s tem pa si zagotovite kvalitetno in zanesljivo preiskavo brez čakalne dobe ter s hitrim izvidom od subspecialista, v roku 3-5 dni.