Urologija je kirurška veda, ki se ukvarja z boleznimi sečil in moških genitalij. Najpogostejši vzroki bolnikovega obiska pri urologu so težave pri uriniranju (obolenja prostate), vnetja sečil in kamni v sečilih.

Ne tako redko pa tudi pri le rutinskem pregledu bolnika odkrijemo nevarnejša obolenja urotrakta, med katere sodi tudi rak prostate kot najpogostejši malignom pri moških.

Urološki pregled vključuje pogovor z bolnikom, klinični pregled ter oceno izvidov biokemije. S transrektalnim ultrazvokom prostate natančneje izmerimo velikost prostate in morebitne bolezenske procese.

Bolnik se lahko za urološki pregled odloči zaradi težav. V zadnjem času pa veliko pozornost namenjamo tudi preventivnim pregledom, sej večina nevarnih uroloških obolenj, vsaj v začetni fazi, ko so še potencialno ozdravljiva, ne povzroča nobenih kliničnih težav.

Vsem moškim se svetuje redno oceno stanja sečil ter zlasti prostate vsaj po 50. letu starosti, tistim s pozitivno družinsko anamnezo pa že 510 let prej.

NAROČITE SE NA UROLOŠKI PREGLED, DA PRAVOČASNO ODKRIJETE IN ODPRAVITE VZROKE TEŽAV S SEČILI.

Urološke preglede v Celju v Specialistični kliniki Dvorec Lanovž opravlja:

  • mag. Klemen Jagodič, dr. med., specialist urologije.
Urološki pregled v Dvorcu Lanovž - dr. Jagodič

Ordinacijski čas je po dogovoru.

Delovni čas recepcije (za naročanje po telefonu)

  • Ponedeljek – petek 8:00-15:00
  • Sobota, nedelja in prazniki zaprto

Naročanje:

Pred pregledom je potrebno:

  • opraviti laboratorijske preiskave: PSA, ledvična funkcija, sediment urina (preiskave se lahko opravijo v AdriaLab v Dvorcu Lanovž ali kje drugje) in
  • izpolniti tudi mednarodni vprašalnik o simptomih prostate (IPSS), ki si ga lahko ogledate in ga prenesete s klikom na spodnji gumb:
Urološki pregled v Dvorcu Lanovž

Več informacij:

Življenjepis specialista
Leta 1998  je mag. Klemen Jagodič, dr. med., specialist urologije, dokončal študij na Medicinski fakulteti v Ljubljani in kot najboljši diplomant prejel posebno Oražnovo priznanje. Leta 2004 je opravil specializacijo iz urologije. S študijem je nadaljeval in leta 2007 opravil magisterij na Medicinski fakulteti v Ljubljani.

Kot avtor številnih strokovnih člankov v domači in tuiji strokovni literaturi in član Združenja urologov Slovenije ter Evropskega združenja za urologijo se aktivno udeležuje strokovnih srečanj doma in v tujini. Poleg naštetega je tudi eden vodilnih slovenskih urologov na področju robotske kirurgije.

Naročanje na izbrani termin

Naročite se na izbrani termin preiskave, tako da izberete ustrezno preiskavo in termin.

Do ustreznega termina za vaš pregled se z > premikate do želenega termina.