Laboratorijska medicina ima danes ogromno vlogo v modernem zdravstvenem sistemu. Hitri laboratorijski testi pomagajo klinikom tako pri hitri postavitvi diagnoze kot terapevtom izbrati pravilen način zdravljenja. Laboratorijski testi so cenejši in predvsem hitrejši od marsikaterih drugih diagnostičnih orodij. V Specialistični kliniki Dvorec Lanovž smo prepoznali pomen laboratorija za moderno medicino, zato pri nas deluje odvzemno mesto podjetja Adria lab d.o.o.

Nenehen razvoj tehnologije izboljšuje produktivnost današnjih laboratorijev. Spoznavanje novih bolezni in nove informacije o že obstoječih boleznih so laboratorijem vodilo za razvijanje novih metod testiranja in dokazovanja bolezni. Spremembe v družbi ter hitrost širjenja bolezni v današnjem globalnem svetu še povečujeta vlogo laboratorija pri hitri diagnostiki.

NA ODVZEM LAHKO PRIDETE VSAK DELOVNI DAN, TEŠČI

Laboratorijske storitve v Celju v Specialistični kliniki Dvorec Lanovž opravlja diagnostični laboratorij Adria lab d.o.o., član skupine Synlab. Gre za z dolgoletno tradicijo kakovosti uveljavljen zasebni medicinski laboratorij, ki posluje že od leta 1993 z dovoljenjem za izvajanje preiskav na področju medicinske biokemije, ki ga je izdalo Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije. Delovanje laboratorija je prilagojeno tudi delu medicine dela in športa.

Delovni čas: 

  • Ponedeljek–petek: 7:00–11:00
  • Sobota, nedelja in prazniki: zaprto.

Več informacij na tel. št. (03) 290 90 08 ali info-celje@adrialab.si

Preiskave

V našem laboratoriju izvajamo hematološke, biokemijske in imunokemijske preiskave krvi, osnovne teste hemostaze ter preiskave urina in blata.

Poleg tega lahko pri nas naročite različno obširne pakete preventivnih laboratorijskih preiskav. Paketi zajemajo jetrne teste, ledvične teste, nivo lipidov, hemogram, ščitnične in ostale hormone, nivo vitaminov in še nekatere druge preiskave – odvisno od obširnosti paketa. Poleg osnovnih in široko dostopnih laboratorijskih preiskav, vam nudimo tudi določene aktualne in bolj specifične preiskave. Nekatere od njih opravljamo sami, določene pa v sodelovanju z drugimi specializiranimi laboratoriji v Sloveniji ali evropskimi laboratoriji skupine SYNLAB, katere član smo.

Samoplačnike največkrat zanimajo naslednje preiskave: vakcinacijski statusi, potrditev okužbe z Borrelio burgdorferi, proteinogram, težke kovine v urinu, % cdt, krvna skupina, specifična protitelesa IgE (razne alergije), presejalni in potrditveni test na celiakijo, laktozna intoleranca (genetska analiza), histaminska intoleranca (DAOK), neinvazivno predrojstveno testiranje za kromosomske napake pri plodu (NIPT) ter še mnoge druge.

Če vas zanima kakšna določena preiskava, ki je ne najdete na seznamu, nas kontaktirajte na laboratorij@adrialab.si in skupaj bomo poiskali možnosti testiranja.

Pogosta vprašanja

Ali se je potrebno za odvzem predhodno naročiti?
Ne. Naročanje ni potrebno.
Koliko časa je potrebno čakati na rezultat?
Rezultati so na voljo v istem dnevu, razen če gre za preiskave, ki jih pošljemo v drug laboratorij. V tem primeru boste čakali nekaj dni.
Ali je potrebno biti za odvzem tešč?
Na biokemijske lastnosti krvi določena prehrana vsekakor vpliva. Zlasti lipemičnost krvi (povečana vsebnost maščob) lahko vpliva na izvedbo nekaterih preiskav tako, da rezultati niso več realni. Prav zaradi tega priporočamo, da prihajate na odvzem krvi tešči. Biti tešč pomeni, da 8 do 12 ur prej ne uživate hrane, lahko pa pijete vodo. Dan pred odvzemom ne pretiravajte s fizičnimi aktivnostmi in alkoholom.
Ali lahko v vašem laboratoriju opravim tudi samoplačniško testiranje in kakšen je način plačila?
Seveda lahko pridete tudi brez napotnice. Plačate lahko z gotovino ali plačilnimi karticami (BA, EC, Karanta, Diners, Visa).
Ali dobim poleg izvida tudi kakšen komentar?
Na izvidu so poleg vaših vrednosti zapisane tudi enote in orientacijske referenčne vrednosti za odrasle. Če so vaše vrednosti višje, potem je ob vrednosti oznaka H (high), če so znižane, je oznaka L (low). Sicer pa je najbolje, da v primeru odstopanj obiščete svojega zdravnika.
Kje lahko parkiram avto?
Našim strankam je na voljo 50 parkirnih mest pred Specialistično kliniko Dvorec Lanovž. Parkirišče za invalide se nahaja neposredno ob stavbi. Dostop v laboratorij je urejen tudi za invalide.