Laboratorijska medicina ima danes ogromno vlogo v modernem zdravstvenem sistemu. Hitri laboratorijski testi pomagajo klinikom tako pri hitri postavitvi diagnoze kot terapevtom izbrati pravilen način zdravljenja. Laboratorijski testi so cenejši in predvsem hitrejši od marsikaterih drugih diagnostičnih orodij. V Specialistični kliniki Dvorec Lanovž smo prepoznali pomen laboratorija za moderno medicino, zato pri nas deluje odvzemno mesto podjetja Adria lab d.o.o.

Nenehen razvoj tehnologije izboljšuje produktivnost današnjih laboratorijev. Spoznavanje novih bolezni in nove informacije o že obstoječih boleznih so laboratorijem vodilo za razvijanje novih metod testiranja in dokazovanja bolezni. Spremembe v družbi ter hitrost širjenja bolezni v današnjem globalnem svetu še povečujeta vlogo laboratorija pri hitri diagnostiki.

PREVERITE DELOVNI ČAS IN SE OGLASITE V NAŠEM LABORATORIJU NA ODVZEM BREZ PREDHODNEGA NAROČANJA.

Laboratorijske storitve v Celju v Specialistični kliniki Dvorec Lanovž opravlja diagnostični laboratorij Adria lab d.o.o. Gre za z dolgoletno tradicijo kakovosti uveljavljen zasebni medicinski laboratorij, ki posluje že od leta 1993 z dovoljenjem za izvajanje preiskav na področju medicinske biokemije, ki ga je izdalo Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije. Delovanje laboratorija je prilagojeno tudi delu medicine dela in športa.

Delovni čas:

  • Ponedeljek–petek: 7:00–11:00
  • Sobota, nedelja in prazniki: zaprto.

Več informacij na tel. št. (03) 290 90 08 ali info-celje@adrialab.si

Preiskave

Izvajamo hematološke, biokemijske in imunološke preiskave krvi, osnovne teste hemostaze ter preiskave urina in blata. Kri za določene preiskave, ki jih ne izvajamo v našem laboratoriju, pošiljamo v druge ustrezne laboratorije.

Poznate laboratorijski test intolerance na hrano?

Intolerance na hrano ne smemo enačiti z alergijo na hrano. Reakcija pri intoleranci je običajno zakasnela, simptomi nastopijo šele po nekaj dnevih in so običajno manj nevarni kot alergijska reakcija. Med najpogostejše simptome spadajo glavobol, nespečnost, povečana telesna teža, pogosta utrujenost, napihnjenost, driska, kožne spremembe, bolečine v mišicah in sklepih, motnje koncentracije in spomina, dovzetnost za okužbe in še bi lahko naštevali. Imunski sistem na določena živila reagira s prekomerno tvorbo protiteles IgG. V krvi izmerjena količina protiteles nam pove, katera živila najverjetneje povzročajo neprijetne simptome. Z umikom teh živil iz prehrane se stanje lahko izboljša že po nekaj dnevih. Kljub spremembi prehranjevalnih navad pa je potrebno poskrbeti za uravnoteženo prehrano in zadosten vnos vseh življenjsko potrebnih snovi.

V našem laboratoriju nudimo testiranje 176 prehranskih antigenov.

Seznam prehranskih alergenov in več informacij.

Pogosta vprašanja

Ali se je potrebno za odvzem predhodno naročiti?
Na odvzem lahko pridete brez predhodnega naročanja vsak delovni dan med 7. in 11. uro.
Koliko časa je potrebno čakati na rezultat?
Rezultati so na voljo v istem dnevu, razen če gre za preiskave, ki jih pošljemo v drug laboratorij. V tem primeru boste čakali nekaj dni.
Ali je potrebno biti za odvzem tešč?
Na biokemijske lastnosti krvi določena prehrana vsekakor vpliva. Zlasti lipemičnost krvi (povečana vsebnost maščob) lahko vpliva na izvedbo nekaterih preiskav tako, da rezultati niso več realni. Prav zaradi tega priporočamo, da prihajate na odvzem krvi tešči. Biti tešč pomeni, da 8 do 12 ur prej ne uživate hrane, lahko pa pijete vodo. Dan pred odvzemom ne pretiravajte s fizičnimi aktivnostmi in alkoholom.
Ali lahko v vašem laboratoriju opravim tudi samoplačniško testiranje in kakšen je način plačila?
Seveda lahko pridete tudi brez napotnice. Plačate lahko z gotovino ali plačilnimi karticami (BA, EC, Karanta, Diners, Visa).
Ali dobim poleg izvida tudi kakšen komentar?
Na izvidu so poleg vaših vrednosti zapisane tudi enote in orientacijske referenčne vrednosti za odrasle. Če so vaše vrednosti višje, potem je ob vrednosti oznaka H (high), če so znižane, je oznaka L (low). Sicer pa je najbolje, da v primeru odstopanj obiščete svojega zdravnika.
Kje lahko parkiram avto?
Našim strankam je na voljo 50 parkirnih mest pred Specialistično kliniko Dvorec Lanovž. Parkirišče za invalide se nahaja neposredno ob stavbi. Dostop v laboratorij je urejen tudi za invalide.