Sprostitev je bistven del skrbi za zdravje sodobnega človeka v drvečem svetu obveznosti, zadolžitev in stalnih pritiskov. Vzeti si čas in vdihniti mir v prijetnem baročno-renesančnem ambientu kavarne Caffe Lanovž je privilegij, ki si ga v oazi sredi mestnega vrveža lahko odtrga vsakdo.

Caffe Lanovž vas odpelje v zgodovinsko zgodbo Dvorca

Zasnova kavarne z oblikami, materiali in vzdušjem slika spomin na pretekle čase, ko so se iz takratne konjušnice dvorca Zgornji Lanovž Celjski grofje odpravljali na lov. Spuščen ločni strop je stare porušene oboke ponovno obudil, obarvan v njihovo sled. Struktura tlakov z zabrisanim vzorcem pričara vzdušje starega duha tal, ki so jih uhodili grajski konji. Stole in klopi so po barvi in obliki navdihnili hrbti konjev, svetilke nad točilnim pultom konjske plašnice, spomin na zgodovino pa dopolnjujejo še ogledala s konjeniškimi elementi. V točilni pult je vdelana več 100 let stara kamnita preklada, ki je z zlivanjem v novo kamnito podobo pričarala pravi stik s preteklostjo. (Več o zgodovini Dvorca Lanovž.)

Za vas smo izbrali kavno mešanico Tarabay in druge visokokakovostne napitke ter prigrizke

Visoka kakovost afriške arabike, ki nam jo po lastnem priporočilu zagotavljajo strokovnjaki iz Top Espresso, je ena izmed najstarejših legendarnih in uglednih vrst kave. Kavna mešanica Tarabay ima poseben in močan značaj, izražen z zelo aromatičnim okusom, izrazitim vonjem ter sladkim priokusom karamela in praženega lešnika. Če pa v enačbo dodamo še vrhunskega mojstra kuhanja kave, potem je takoj jasno, da je to recept za nadnaravno doživetje ob pitju črnega zlata.

Poleg kave nudimo še odlične čaje ter vroče zeliščno-sadne infuzije prijetnih naravnih arom. Ponudba obsega tudi druge osvežilne pijače, prigrizke in sladice.

Smoothie kot popotnica za uspešen dan

Dvorec Lanovž je kraj, kjer vsi delujemo v službi vašega dobrega počutja, kar se odraža tudi na bogati ponudbi sveže pripravljenih smoothijev. Izbirate lahko med različnimi sestavinami, premišljeno zmešanimi v hitro in kakovostno okrepčilo, ki vas bo kot majhen obrok podprlo pri vsakodnevnih delovnih in zasebnih obveznostih.

Seveda pa ne smemo pozabiti, da ni užitka ob pitju kave in prigrizku, če nismo postreženi, kot se spodobi. Naše strežno osebje vam pričara prijeten ambient, z nevsiljivo in profesionalno strežbo doda piko na i dobremu počutju v naši kavarni.

Dvorna zabava? Zakaj pa ne!

Lokal je možno tudi najeti za vse vrste zabav. Najsibo rojstni dan, okrogla obletnica, zaključek s podjetjem ali tematska zabava, je dvorni ambient vedno dodana vrednost.

Pripravimo lahko zabave in pogostitve do 50 ljudi. Uredimo catering po izbiri in sodelujemo z znanim DJ-em iz Celja, ki bo poskrbel da ne boste sedeli in klepetali. Seveda za vse to pa skrbi organizatorka dogodkov, ki ima odgovore na izzive organizacije vaše zabave.

Želimo, da se pri nas počutite prijetno.

 • Delovni čas – Caffe Lanovž

  • Ponedeljek–petek:
   7:30–16:00
  • Sobote, nedelje in prazniki:
   zaprto.
 • Ponudbi Caffe Lanovž, dogodkom, možnostim okrasitve in drugim zanimivostim v sliki in besedi sledite tudi na naših straneh Facebook in Instagram.

   Obiščite nas na Facebooku

   Obiščite nas na Instagramu