Sprostitev je bistven del skrbi za zdravje sodobnega človeka v drvečem svetu obveznosti, zadolžitev in stalnih pritiskov. Vzeti si čas in vdihniti mir v prijetnem baročno-renesančnem ambientu kavarne Caffe Lanovž je privilegij, ki si ga v oazi sredi mestnega vrveža lahko odtrga vsakdo.

Caffe Lanovž vas odpelje v zgodovinsko zgodbo Dvorca

Zasnova kavarne z oblikami, materiali in vzdušjem slika spomin na pretekle čase, ko so se iz takratne konjušnice dvorca Zgornji Lanovž Celjski grofje odpravljali na lov. Spuščen ločni strop je stare porušene oboke ponovno obudil, obarvan v njihovo sled. Struktura tlakov z zabrisanim vzorcem pričara vzdušje starega duha tal, ki so jih uhodili grajski konji. Stole in klopi so po barvi in obliki navdihnili hrbti konjev, spomin na zgodovino pa dopolnjujejo ogledala s konjeniškimi elementi. V točilni pult je vdelana več 100 let stara kamnita preklada, ki je z zlivanjem v novo kamnito podobo pričarala pravi stik s preteklostjo. Več o zgodovini Dvorca Lanovž.

Za vas smo izbrali kavno mešanico Trepallini in druge visokokakovostne napitke ter prigrizke

Trepallini kavaItalijani se posvečajo samo tistemu, kar je v življenju resnično pomembno. Zato znamka Trepallini svojo pozornost posveča le bistvenemu. Tistemu, kar kavo naredi vrhunsko. Njeno bistvo je zajeto v treh točkah: miscela (kavna zrna), macchina (kavni aparat) in mani (spretne roke barista).

S pomočjo pražarne Bonomi smo izbrali edinstveno mešanico kave Trepallini 100 % arabika. Sestavljena je iz skrbno izbranih vrst arabike, ki izvirajo iz najboljših nasadov kave, kar jih premore južnoameriška celina.

Žlahtna mešanica 100 % arabike iz Brazilije in Hondurasa je pražena v skladu z italijansko zgodovinsko tradicijo. V njej se prepletata sladkost in sveža kislost z notami čokolade in sadja – lastnosti, zaradi katerih je ta mešanica idealna za prave ljubitelje kave.

Poleg kave nudimo še odlične čaje, domače ledene čaje in domače-naravne limonade z okusi. Ponudba obsega tudi druge osvežilne brezalkoholne in alkoholne pijače, prigrizke in sladice.

Naše domače sladice in prigrizki kot popotnica za uspešen dan

Dvorec Lanovž je kraj, kjer vsi delujemo v službi vašega dobrega počutja, kar se odraža tudi na bogati ponudbi sladic in prigrizkov, ki jih za vas pripravljamo sami. Izbirate lahko med domačim jabolčnim zavitkom in pito, ki sta št.1 v naši ponudbi, čokoladnimi muffini in piškoti ter vam pripravimo in popečemo tudi sendviče z domačimi štručkami. Za bolj zdrav zajtrk vam pripravimo grški jogurt s sadjem in granolo, seveda imamo pa v ponudbi tudi toaste in rogljičke. Za bolj sladkosnede pripravimo tudi različne palačinke in sufle s sladoledom in sadnim pirejem.

Seveda pa ne smemo pozabiti, da ni užitka ob pitju kave in prigrizku, če nismo postreženi, kot se spodobi. Naše strežno osebje vam pričara prijeten ambient, z nevsiljivo in profesionalno strežbo doda piko na i dobremu počutju v naši kavarni.

Dvorna zabava? Zakaj pa ne!

Lokal je možno tudi najeti za vse vrste zabav. Najsibo rojstni dan, okrogla obletnica, zaključek s podjetjem ali tematska zabava, je dvorni ambient vedno dodana vrednost.

Pripravimo lahko zabave in pogostitve do 50 ljudi. Po želji vam pripravimo narezke, sladice, finger food ali pa za hrano poskrbite sami (v svoji izvedbi ali catering). Prostor imamo tudi za DJ-a, ki lahko poskrbi, da ne boste samo sedeli in klepetali.

 

Želimo, da se pri nas počutite prijetno.

 • Delovni čas – Caffe Lanovž

  • Ponedeljek–petek:
   7:00–19:00
  • Sobote:
   7:00–13:00
  • Nedelje in prazniki:
   zaprto.

  Zimski delovni čas

  • Ponedeljek–petek:
   7:00–17:00
  • Sobote:
   7:00–13:00
  • Nedelje in prazniki:
   zaprto.
 • Ponudbi Caffe Lanovž, dogodkom, možnostim okrasitve in drugim zanimivostim v sliki in besedi sledite tudi na naših straneh Facebook in Instagram.

   Obiščite nas na Facebooku

   Obiščite nas na Instagramu