Šport je velik del sodobnega življenja ne le za poklicne, temveč tudi ljubiteljske športnike. V splošnem se ljudje pri vsakdanjih opravilih gibljemo manj kot včasih ali pa je naše gibanje pri delovnih obveznostih za telo obremenjujoče in včasih celo škodljivo. Za uravnavanje posledic sedečega dela, dvigovanja težkih bremen, ponavljanja enakih gibov ali enostavno vpliva zunanjih dejavnikov delovnega mesta se velikokrat odločamo za športno aktivnost, kar je več kot ustrezen ukrep pri skrbi za preventivno zdravje in dobro počutje.

Dobro je, da smo pri športni aktivnosti tudi dosledni in da se zavedamo, kakšen je njen namen ter kako vpliva na naše zdravje. Storitve športnega področja od diagnosticiranja, svetovanja, same vadbe, pa tudi načrtovanja in izvajanja rehabilitacije, smo v Specialistični kliniki Dvorec Lanovž združili v celovito podporo tako profesionalnim kot ljubiteljskim športnikom. Številne ekipe, trenerji ter športniki nam zaupajo na naslednjih področjih:

Fizioterapija

 Izkušena fizioterapevtka Urška Urankar s številnimi referencami dela v vrhunskem športu se zaveda, kako pomembno je človeka obravnavati celovito in kako tesna je povezava med psihološkim in fizičnim stanjem telesa.

Testiranje športnikov

Ustrezna strokovna medicinska podpora je dandanes že obvezen del strateškega pristopa k treningom, redna obremenitvena testiranja pa pomembno diagnostično sredstvo za načrtovanje in analizo uspešnosti treniranja.

Antropometrija

Merjenje telesne sestave nam poda dobro oceno stanja človeka skozi več meritev: teže, višine, sestave telesa (maščobno tkivo), ki jo izvedemo z antropometrijo na naprednem analizatorju Tanita MC-780.