Programi preventivnih specialističnih pregledov so danes povsem običajni, spremljanje psihofizičnega stanja zaposlenih na vodstvenih in drugih odgovornih ter delovno zahtevnih pozicijah pa vsakdanja praksa. Tudi v Celju vam strokovnjaki Specialistične klinike Dvorec Lanovž omogočamo managerske preglede, usmerjene v odkrivanje dejavnikov tveganja ter morebitne začetne znake bolezni, ki jih vi sami še ne občutite.

Vi in vaši zaposleni ste največje bogastvo podjetja, zdravje pa neprecenljiva dobrina, ki jo pogrešamo šele takrat, ko spoznamo, da nam ne služi, kot bi želeli. Zato so preventivni pregledi eden od odločilnih korakov razvoja uspešnega podjetja, ki skrbi, da zaposleni še dolga leta ostajajo vitalni, zdravi in se na svojem delovnem mestu počutijo dobro in cenjeno.

Našo specialistično kliniko odlikuje individualen, strankam prijazen pristop, profesionalen odnos, visoka raven strokovnosti in zasebnost. Vse preiskave opravimo v enem dnevu na enem mestu, v nadstandardno urejenih prostorih, opremljenih z vrhunskimi aparati.

Prednosti temeljitih enodnevnih managerskih pregledov Specialistične klinike Dvorec Lanovž:

 • Izvajamo natančne slikovne, laboratorijske in funkcionalne preiskave, kombinacija katerih nam omogoča celovit in natančen pregled vseh organskih sistemov.
 • Velik poudarek dajemo spodbujanju telesne aktivnosti in obvladovanju stresa, zato pregled vsebuje tudi obremenitveno testiranje srca in pljuč z natančno oceno telesne zmogljivosti.
 • Posebnost našega pregleda je pogovor s psihologom z namenom iskanja vaših notranjih virov ter potencialov, ki jih v polnosti lahko uporabite tako poslovno kot zasebno.
 • Po opravljenih preiskavah vas povabimo še na zaključni pogovor, med katerim vam zdravnik predstavi temeljito analizo rezultatov.
 • Zdravnik vam poda informacije o stopnji srčnožilne ogroženosti in po potrebi priporoči zdravljenje.
 • Če odkrijemo bolezenske znake, ki zahtevajo dodatna specialistična mnenja in preiskave, vas napotimo na dodatne specialistične preiskave.
 • Izdelamo pisno poročilo.
 • Dodatna prednost našega managerskega pregleda je, da ob koncu specialist medicine dela izda mnenje glede izpolnjevanja zdravstvenih zahtev za delovno mesto.

POKLIČITE NAS ALI NAM PIŠITE IN SKUPAJ BOMO SESTAVILI NAJBOLJ UČINKOVIT PROGRAM MANAGERSKIH PREGLEDOV PO MERI ZA VAŠE ZAPOSLENE.

Pokličite nas in skupaj bomo ugotovili, kaj je tisto, kar najbolj zaznamuje vaše zaposlene in katere preiskave bi največ pomenile njim samim, pa tudi vašemu podjetju. Pri tem bomo najprej preverili oceno tveganja delovnega mesta, preverjeno v okviru medicine dela. Poleg tega je za nas pomembno tudi vse ostalo, kar lahko vpliva na zdravje in počutje vaših zaposlenih od že znanih diagnoz in morebitnih zdravstvenih težav ali bolezni, do narave dela, delovnega časa, števila podrejenih, veliko dolgotrajnih poslovnih poti v tujino in drugih poslovnih obremenitev.

Informacije, ki jih potrebujemo, da sestavimo učinkovit preventivni pregled po meri:

 • So vaši najpomembnejši kadri zelo obremenjeni s potovanji?
 • Koliko zaposlenih vodijo vaši managerji?
 • Kakšen je delovni čas vaših vodilnih kadrov?
 • Imajo morda kakšne zdravstvene težave, ki bi jim jih lahko pomagali omiliti ali odpraviti?
 • Obstaja kakšna diagnoza, ki bi jo morali upoštevati?
 • Želite na podlagi managerskega pregleda tudi teambuilding v obliki kineziološkega svetovanja za skupine?

Specialistične preglede, ki jih zajema managerski program po meri, izvajajo specialisti posameznih področij. Celoten program pa poteka pod vodstvom:

 • asist. Mihe Mežnarja, dr. med., spec. interne medicine in spec. intenzivne medicine in
 • Kristjana Lipičnika, dr. med., spec. medicine dela, prometa in športa.

Za informacije o cenah managerskih pregledov po meri nas pokličite na (03) 290 90 02 ali nam pišite na mdps@dvorec-lanovz.si ali Bostjan@dvorec-lanovz.si in pripravili vam bomo ponudbo.

Managerske preglede izvajamo ob petkih, po predhodnem dogovoru.

Delovni čas recepcije (za naročanje po telefonu):

POKLIČITE NAS ALI NAM PIŠITE IN SKUPAJ BOMO SESTAVILI NAJBOLJ UČINKOVIT PROGRAM MANAGERSKIH PREGLEDOV PO MERI ZA VAŠE ZAPOSLENE.

Managerski pregled sestavljajo
Uvodni pogovor s specialistom

Antropometrične meritve telesne sestave
Meritev opravimo s pomočjo analizatorja Tanita MC-780, ki s pomočjo tehnologije BIA (bioelectric impedance analysis) izmeri telesno sestavo.

Laboratorijske preiskave
Pregled vključuje laboratorijsko preiskavo krvi (KKS, DKS, SR, glukoza, bilirubin cel., bilirubin dir., AST, ALT, gama GT, CK, sečnina, kreatinin, sečna kislina, natrij, kalij, klor, kalcij, železo, feritin, holesterol, HDL hol., LDL hol., trigliceridi, TSH, hs CRP), urina (osnovna analiza in sediment) in blata (kri na blatu, prisotnost H. pylori). Pri moških opravimo tudi meritev PSA. Laboratorijske preiskave zagotovi priznan zasebni laboratorij Adria lab d.o.o., ki ima pri nas odvzemno mesto.

Preiskave po izbiri oziroma dogovorjene pri posvetu s strokovnjakom*

Zaključno mnenje s posvetom pri zdravniku specialistu
Na osnovi vseh predhodno opravljenih pregledov in preiskav zdravnik specialist opravi zaključni pogovor ter ustno in pisno poda končno mnenje o zdravstvenem stanju posameznika.

*Osnovni managerski pregled zajema naslednje preiskave:
Ultrazvočna preiskava trebušnih organov, UZ vratu in ultrazvočna preiskava glede na specifično indikacijo
Z ultrazvočno preiskavo trebušnih organov natančno pregledamo in ocenimo stanje strukture jeter, žolčnika in žolčnih vodov, vranice, trebušnih organov, večjih žil v trebušni votlini, sečnega mehurja in večjih sprememb na črevesju. Poleg tega imate poleg UZ trebuha tudi možnost izbire UZ vratu in/ali UZ dojk. Glede na specifično indikacijo se izvede ultrazvočna preiskava iz nabora ultrazvočnih preiskav, ki jih ponujamo v kliniki. Običajno za moške izvedemo UZ testisov, za ženske pa UZ dojk.

Ultrazvočna preiskava srca
Z ultrazvočno preiskavo srca natančno ocenimo velikost srčnih votlin, debelino sten, krčljivost, ocenimo delovanje zaklopk, pregledamo osrčnik.

Rentgenogram prsnih organov
S slikanjem pljuč ocenjujemo pljuča, srce, večje žile, steno prsnega koša ter ostale strukture v prsnem košu.

EKG
Elektrokardiogram srca oz. grafični zapis dobimo z nebolečo, enostavno in hitro preiskavo, ki zdravniku pomaga pri oceni delovanja srca.

Meritev pljučne funkcije s spirometrijo
Spirometrija je samostojni diagnostični postopek, s katerim ugotavljamo posameznikovo pljučno funkcijo.

Pregled vida
Pregled vida zajema kontrolo vida na aparatu Optovist, določitev barvnega vida (Ishihara test) in test zaznavanje globine.

Pregled sluha
S pomočjo testa izdelamo grafični prikaz slušnega praga, ki prikaže odvisnost občutljivosti ušesa od frekvence in s tem ocenjevanje morebitnih izgub sluha ali pojava naglušnosti.

Obremenitveno testiranje srca in pljuč (ergospirometrija)
Je preiskava, pri kateri med telesno obremenitvijo s spremljanjem izmenjave plinov, srčnega utripa, EKG-ja in ventilacije, opazujemo prilagajanje srca in ožilja ter dihal na stres, ki ga predstavlja telesna obremenitev.

Slikanje možganov in možganskih žil z magnetno resonanco
Je preiskava, ki omogoča oceno možganov, kosti, oči, živcev ter ostalih struktur. Pregled pomaga pri diagnosticiranju epilepsije, multiple skleroze, razvojne anomalije, kapi, tumorjev, težav s hipofizo, vnetij, sumu na žilna obolenja … Za oceno ožilja v glavi opravimo MRA pregled glave, s katerim preverimo ožilje za morebitne anevrizme, krvne strdke ter morebitne zožitve ožilja iz različnih vzrokov. Glede na vaše potrebe oz. morebitne težave, je možna zamenjava in izbor enega izmed pregledov z magnetno resonanco (npr. hrbtenice, kolena, ipd.)

Psihološki coaching
Psiholog v pogovoru s stranko uporablja izbrana vprašanja in psihološke teste. Ta vprašanja spodbujajo razmišljanje, iskanje notranjih virov, še neodkritih možnosti in strategij. Glavni cilj procesa je zmanjševati ovire do ciljev in tako zagotoviti kar se da veliko uspešnost posameznika, torej mu pomagati, da v polnosti uporabi svoje potenciale poslovno in zasebno.

Meritev gleženjskega indeksa
Gleženjski indeks je preiskava arterijske prekrvavitve nog, s pomočjo katere ugotavljamo zmanjšanost prekrvavitve nog. Poda nam informacijo o periferni arterijski okluzivni bolezni (PAOB) in stopnjo srčno-žilne ogroženosti.

Enotna cena managerskega pregleda 1.490,00 € zajema osnovni pregled. Ostale storitve se dodatno in prilagojeno obračunajo glede na potrebe in želje vsakega posameznika oziroma organizacije, ki ga na managerski pregled napoti.

Dodatni pregledi in storitve:
Ginekološki pregled
Pregled opravlja zdravnik specialist ginekologije in porodništva z dolgoletnimi izkušnjami. Potek pregleda lahko spremljate na sodobnem ultrazvoku z izredno velikim zaslonom.

Ginekološka transvaginalna ultrazvočna preiskava
Transvaginalni ultrazvok je varen in relativno enostaven diagnostični postopek, ki ga zdravnik ginekolog uporabi za natančen pregled organov v mali medenici – materničnega vratu, maternice, jajčnikov, jajcevodov ter mehurja.

PAP bris
Bris materničnega vratu je osnovna preiskava za uspešno odkrivanje predrakavih sprememb in začetnega raka materničnega vratu. Je enostaven in neboleč odvzem brisa celic materničnega ustja (cerviks) pri ginekološkem pregledu.

Klinični pregled dojk
Preiskava obsega pregled dojk in bezgavčnih lož ter svetovanje glede morebitnih zatrdlin in težav z dojkami.

Ultrazvočna preiskava dojk
Ultrazvočna preiskava dojk je varna metoda, s katero lahko podrobneje opredelimo tipne zatrdline v dojkah.

Ultrazvočne preiskave glede na specifično indikacijo
Po dogovoru je mogoče v managerski pregled vključiti različne ultrazvočne preiskave, ki jih ponujamo v kliniki.

Dodatne laboratorijske preiskave
V sodelovanju z Adrialab d.o.o. vam ponujamo razširitev laboratorijske diagnostike. Med drugim omogočamo oceno stanja vitaminov v vašem telesu, določitev tumorskih markerjev in test intolerance na hrano.

Medicinska hipnoza
S pomočjo medicinske hipnoze lahko lajšamo in odpravljamo številne psihosomatske težave. Je učinkovita psihološka intervencija, za katero je značilno stanje povečane usmerjene pozornosti. Pomaga pri ozaveščanju težav in iskanju rešitev, doseganju boljše uspešnosti posameznika, učinkovita pa je tudi pri spopadanju z različnimi fobijami.

Vse cene dodatnih storitev si lahko ogledate v našem splošnem ceniku.

Po želji in dogovoru vam omogočimo tudi druge storitve, svetovanja in preiskave, s katerimi bomo skupaj poskrbeli za zdravje, vitalnost in dobro počutje vaših najpomembnejših kadrov.