Ultrazvok dojk za zdravo in varno prihodnost

Ultrazvok dojk je zelo razširjena metoda diagnosticiranja morebitnih različnih obolenj v predelu prsi, brez ionizirajočega žarčenja. Poteka popolnoma varno, neinvazivno in neboleče. Za razliko od mamografije in magnetne resonance ultrazvok omogoči živo sliko. To pomeni, da zvočne valove, ki se odbijajo od notranjih tkiv, ultrazvočna naprava pretvori v dinamično sliko, prikazano na zaslonu aparata višjega kakovostnega razreda – Philips DS affinity 70, ki je v svoji konkurenci med najboljšimi pri pregledih telesno močnejših ljudi. Za preiskavo, ki traja vsaj 15 minut ali več, je pomembno, da jo izvaja visoko usposobljen specialist.

Dodatne informacije

V kolikor imate dodatna vprašanja o pregledu, nas pokličite na (03) 290 90 00 se prijavite na pregled ali nam pošljite povpraševanje.

Komu je namenjen ultrazvok dojk?

Ženske ne glede na leta, predvsem pa mlajše od 40 let, so najprimernejša skupina za pregled dojk. Čeprav je struktura dojk gostejša, se tipljive zatrdline največkrat pojavijo ravno v tem obdobju. Ultrazvok dojk je zelo natančna preiskava za ugotavljanje notranjih sprememb in učinkovita za opredelitev otrdelih predelov.

Prednosti, ki jih omogoča ultrazvok dojk:

  • Učinkovito razlikovanje določenih sprememb od žleznega tkiva.
  • Zelo dobro razvidna vsebina večjih mlečnih vodov.
  • Odlična metoda za prikaz pazdušnih bezgavk.
  • Brez ionizirajočega žarčenja.
  • Pregled se lahko opravi kadarkoli, neodvisno od menstrualnega ciklusa.

Kdaj se odločiti za pregled?

Zaradi precej natančnega vpogleda v notranjost mehkih tkiv, je ultrazvočni pregled prva in najboljša izbira ne le preventivno, temveč predvsem ob pojavu tipljivih zatrdlin, ki lahko opozarjajo na številne maligne in benigne nepravilnosti. Najpogostejši rak pri ženskah je rak na dojki in smiselno je, da v primeru kakršnih koli nenavadnih sprememb čim prej poskrbite za karseda temeljito preiskavo. UZ dojk je primeren preventivni pregled tudi, ko se odločite za povečanje prsi. Pred vsakim pregledom opravite pogovor z visoko usposobljenim strokovnjakom.

Je ultrazvok dojk zares varna metoda?

Znane raziskave do sedaj kažejo, da ultrazvok ne škodi človeškemu telesu. Zaradi odsotnosti ionizirajočega žarčenja preiskavo brez skrbi lahko ponavljamo neomejeno. UZ dojk ravno tako ne vpliva na nosečnost.

Ultrazvok dojk je preiskava, za katero se lahko kadarkoli odločite samoplačniško, brez čakalne dobe. Hitri izvid boste prejeli v roku od 3-5 dni.

Brez čakalne dobe, hitri izvid

Za ultrazvočni pregled dojk se lahko odločite samoplačniško, s tem pa si zagotovite kvalitetno in zanesljivo preiskavo brez čakalne dobe ter z hitrim izvidom od subspecialista, v roku 3-5 dni.

Naročanje na izbrani termin

Naročite se na izbrani termin preiskave, tako da izberete ustrezno preiskavo in termin.

Do ustreznega termina za vaš pregled se z > premikate do želenega termina.