Hrbtenične bolezni so pogosta posledica sodobnega življenjskega sloga. Tudi kadar nas telo že opozarja, da bi morali ukrepati, se velikokrat prilagodimo gibalnim omejitvam in bolečinam, ne da bi pri tem proaktivno pristopili k odkrivanju vzrokov in možnosti izboljšanja stanja. Ortoped je v takšnih situacijah prava izbira za podporo ne le pri odkrivanju vira težav s hrbtenico, temveč tudi svetovanju, kako nanje vplivati in izboljšati dolgoročno kakovost življenja.

Težave s hrbtenico se lahko odražajo v gibalnih omejitvah, bolečinah v različnih hrbtnih predelih, tudi okončinah. Morda sprva niti ne pomislimo, da tudi vrtoglavice ali glavobole lahko povzročajo nepravilnosti vratne hrbtenice. Razloge za težave iščemo marsikje, preden se odločimo za obisk pri ortopedu. Vendar pri posledicah sedečega dela, sploh za računalnikom, ali dela, ki zahteva ponavljajoče se fizične obremenitve, velikokrat vzrok lahko najdemo prav z njegovo pomočjo.

Prisluhnimo telesu, ko nas opozarja, da je čas za obisk pri ortopedu

Pri bolečinah ali gibalnih omejitvah, ki bi lahko pomenile težave s hrbtenico, hiter tempo našega vsakdanjika ne bi smel biti razlog za odlašanje obiska pri specialistu. Daljšega mišično-skeletnega neugodja, ki ga ne moremo povezati z znano diagnozo, ni dobro kar spregledati ali se mu prilagoditi. Čisto mogoče je, da nas telo, sploh v primeru znanih nepravilnosti ali posledic travm, opozarja, da je čas za naročilo pri ortopedu. Hitro postavljena diagnoza, primerno zdravljenje in življenjski slog povečujejo možnosti izboljšanja stanja.

Na specialistične ortopedske preglede, ki so vam pri nas na voljo vsak petek od 15. do 19. ure, se lahko naročite:

Ortoped v sodelovanju z drugimi strokovnjaki pomaga do hitre in natančne diagnoze ter učinkovitega zdravljenja

Interdisciplinarni pristop k zdravju, ki ga omogoča odličen tim strokovnjakov v naši Specialistični kliniki, vam v primeru ortopedskih težav za podporo pri diagnozi in zdravljenju prinaša tudi:

Leave a reply