V prostorih naše specialistične klinike je s februarjem vrata odprla zasebna ambulanta za letalsko medicino, ki jo vodi pooblaščeni zdravnik Andrej Strahovnik, dr. med., specialist splošne kirurgije, AME. Neposredno se letalska medicina ukvarja z zdravjem in varnostjo vseh udeleženih v zračnem prometu, njen namen pa je zagotoviti čim bolj varne polete.

Zdravniški pregledi za 1. in 2. ter LAPL razred letalcev

Zdravniška spričevala pilotov pod okriljem letalske medicine so namenjena redni skrbi za zdravje pilotov, ki je en od bistvenih pogojev za zagotavljanje varnosti poletov. V skladu z zdravstveno in letalsko stroko je namen Javne Agencije za letalstvo Republike Slovenije doseči takšen nivo varnosti (v okviru dejanskega zdravja pilotov), da zmanjšuje nevarnost oziroma tveganje na najmanjšo možno stopnjo (CAA).

V Specialistični kliniki zasebno ambulanto letalske medicine vodi pooblaščeni zdravnik Andrej Strahovnik, dr. med., specialist splošne kirurgije, AME. Nudimo vam:

  • zdravniške preglede po standardu EASA (European Union Aviation Safety Agency) v neposrednem sodelovanju z Javno Agencijo za letalstvo Republike Slovenije (CAA),
  • svetovanja letalcem in letalskemu osebju, ki so doživeli spremembo zdravstvenega stanja in imajo izdano letalsko licenco,
  • sodobno opremljeno ambulanto v prijetnem ambientu dvorca z možnostjo brezplačnega parkiranja,
  • strokoven kader v službi vašega zdravja.

Zasebna ambulanta letalske medicine v Dvorcu Lanovž vabi pilote k opravljanju zdravniškega pregleda, ki je podlaga za pridobitev ali podaljšanje zdravniškega spričevala za 1. in 2. ter LAPL razred letalcev. 

Preverite več o ambulanti za letalsko medicino in se naročite na pregled.

Leave a reply