Ultrazvok srca samoplačniško – hitri pregled brez čakalne dobe

Ultrazvok  srca je ena najpogostejših preiskav, ki zdravnikom specialistom omogoča neprecenljiv vpogled v delovanje srca, pretok krvi, morebitne motnje delovanja, prisotnost tvorb ali sprememb srca. Je varna in neinvazivna metoda diagnosticiranja morebitnih različnih bolezni srca brez ionizirajočega žarčenja. Omogoča živo sliko, kar pomeni, da ultrazvočna naprava zvočne valove, ki se odbijajo od različnih tkiv in notranjih organov, pretvori v dinamično sliko, prikazano na zaslonu sodobnega aparata višjega kakovostnega razreda – Philips DS affinity 70. V  svoji konkurenci je aparat med najboljšimi pri pregledih telesno močnejših ljudi. Zahtevnost sicer nebolečega pregleda je odvisna od morebitnih najdb ter kompleksnosti sprememb na srcu in traja vsaj 20 minut. V odvisnosti od predčasno postavljene diagnoze je lahko preiskava časovno tudi krajša ali daljša, zato s seboj prinesite vso dosedanjo zdravniško dokumentacijo, povezano z vašim srcem.

Ultrazvok srca samoplačniško cena

Dodatne informacije

V kolikor imate dodatna vprašanja o pregledu, nas pokličite na (03) 290 90 00 se prijavite na pregled ali nam pošljite povpraševanje.

Kdo potrebuje ultrazvok srca?

Vas je zdravnik opozoril na katerega od tveganj za srčnožilne dogodke, kot so povišan pritisk, sladkorna bolezen, povišane maščobe …? Opažate simptome, kot so omotičnost, kratkotrajna izguba zavesti, občutek razbijanja srca, hitra zadihanost? Pomembno je, da veste, da so kljub ročnosti lahko zelo nedolžni ali precej komplicirani. S (preventivnim) pregledom se lahko vsak, ki ima težave s srcem ali nejasne bolečine, pravočasno izogne daljšim zapletom. Na UZ srca vas lahko napoti tudi zdravnik kardiolog, ki pri kardiološkem pregledu opazi odstopanja, ki jih ne more opredeliti z drugimi diagnostičnimi metodami. Ultrazvok srca je lahko tudi v veliko pomoč pri preventivnih internističnih pregledih z oceno tveganja za srčnožilne dogodke, kot so srčni infarkt, možganska kap, nenadna srčna smrt.

Ultrazvok srca nudi dragocene informacije

UZ srca omogoča vpogled v različne pokazatelje morebitnih srčnožilnih sprememb in obolenj:

 • velikost in obliko srca, srčnih votlin in velikih žil,
 • potek krvi znotraj srčnih votlin in v velikih žilah,
 • kakšne so zaklopke in kako delujejo,
 • pretok krvi v srčnih žilah,
 • delovanje levega in desnega prekata ter srca nasploh,
 • stanje perikarda,
 • vnetje srčne mišice ali ovojnice,
 • spremembe v srcu ali okolici srca,
 • morebitne tvorbe v srčnih votlinah, kot so krvni strdki, tumorji,
 • srčno delovanje po infarktu, pri povišanem tlaku, v primeru sladkorne bolezni ali drugih znanih tveganj za srčnožilne dogodke.

Kakšna je prednost samoplačniškega UZ srca?

 • Brez čakalne dobe
 • Hitri izvid – od 3-5 dni
 • Hitra in pravočasna diagnoza morebitne bolezni
 • Pravočasno zdravljenje

Pot do samoplačniške preiskave z UZ srca je odprta vsem, ki želijo poskrbeti za svoje zdravje z visoko kakovostno storitvijo in prijaznim osebnim pristopom.

Cena za ultrazvoka srca samoplačniško

Nudimo vam natančen, hiter in strokoven UZ srca samoplačniško – cena pri tem je ugodna in primerljiva z ostalimi ponudniki. Pacient za samoplačniško storitev ne potrebuje napotnice, je pa dobro, da je napoten s strani specialista s kliničnimi vprašanji. Preko zavarovalnic, ki ponujajo najhitrejši dostop do specialistov, pacientom tako tudi pri nas omogočamo specialistični pregled.

Brez čakalne dobe, hitri izvid

Za ultrazvočni pregled srca se lahko odločite samoplačniško, s tem pa si zagotovite kakovostno in zanesljivo preiskavo brez čakalne dobe ter s hitrim izvidom od subspecialista, v roku 3-5 dni.

Naročanje na izbrani termin

Naročite se na izbrani termin preiskave, tako da izberete ustrezno preiskavo in termin.

Do ustreznega termina za vaš pregled se z > premikate do želenega termina.