Prvi samoplačniški 3d/4d ultrazvok v nosečnosti za natančen vpogled v razvoj vašega otroka

Ultrazvok v nosečnosti je pomemben že pred odločitvijo za nosečnost kot preventiven pregled za normalen potek nosečnosti ter tekom celotne nosečnosti za sledenje normalnemu razvoju ploda. Poleg medicinskega pomena je 3d/4d UZ preiskava neponovljiva izkušnja za mater, ki se nadaljuje po porodu in prvem objemu otroka.

3d/4d ultrazvok ploda nam omogoča vpogled v fotografsko realistično tridimenzionalno sliko otroka v maternici, ob tem pa lahko sliko še dodatno obogatimo s spreminjanjem kota osvetlitve in pogleda na plod. Celotno preiskavo dokumentiramo kot posnetke ali video zapis za kasnejšo analizo ali domači album. Najlepše posnetke ploda lahko napravimo med 12 in 30 tednom nosečnosti. Zagotovite si kakovostno spremljanje razvoja otroka s prvim samoplačniškim 3d/4d ultrazvokom v nosečnosti v ambulanti dr. Jakoba Korena v Dvorcu Lanovž v Celju.

Dodatne informacije

V kolikor imate dodatna vprašanja o pregledu, nas pokličite na (03) 290 90 00 ali izpolnite kontaktni obrazec.

Opazujte svojega otroka, še preden se rodi

Tudi vi komaj čakate, da bi videli obrazek svojega malčka? Sedaj je to mogoče že pred rojstvom, saj nova tehnologija UZ v nosečnosti omogoča 3d/4d ultrazvok ploda, ki prikaže realistično sliko vašega še nerojenega otroka (3d) ali celo video, v katerem lahko opazujete njegovo premikanje v maternici (4d). V prvem tromesečju lahko prvi samoplačniški 3d/4d ultrazvok v nosečnosti izkoristite, da prepoznate okončine in glavico ter opazujete različne vedenjske vzorce ploda. Najlepše slike nastanejo med 12 in 30 tednom nosečnosti, ko že lahko vidimo razvoj obraza in obrazno mimiko, pa tudi hrbtenico.

3d/4d ultrazvok v nosečnosti je kompleksna preiskava, ki zahteva malce več časa in dobre pogoje, ki so odvisni tudi od tega, kako je otrok nameščen v maternici. Pri nekaterih legah otroka in posteljice je tehnično zelo zahtevno narediti lepe posnetke, veliko pa k uspehu doprinese strokovno usposobljen in izkušen ginekolog.

Kaj vse omogoča 3d/4d ultrazvok ploda

Zdravniki specialisti s področja ginekologije in porodničarstva dobijo z ultrazvokom v nosečnosti pomembne informacije o razvoju ploda. 3d/4d ultrazvok pa jim pomaga natančnejši uvid v:

 • potek razvoja nosečnosti in ploda,
 • tudi informacijo o razvoju otrokovega živčnega sistema, kolikor ga lahko razbere iz mimike obraza otroka,
 • morfologijo, okostje in notranje organe,
 • večjo možnost za izključitev skeletne nepravilnosti,
 • oceno razvitosti srca,
 • oceno zdravja ali bolezni notranje možganske strukture,
 • morebitne anomalije obraza (zajčja ustnica, razpoke trdega ali mehkega neba), skeleta in nevralne cevi,
 • gibalne vzorce in spalni ritem.

Prednosti prvega samoplačniškega 3d/4d ultrazvoka v nosečnosti

 • Brez čakalne dobe
 • Hitri izvid – od 3-5 dni
 • Hitra in pravočasna diagnoza morebitne bolezni
 • Pravočasno zdravljenje

Pot do prvega samoplačniškega 3d/4d ultrazvoka v nosečnosti je odprta vsem staršem, ki želijo poskrbeti za svoje zdravje ter zdravje svojega otroka z visoko kakovostno storitvijo in prijaznim osebnim pristopom ob uporabi najsodobnejše tehnologije.

Prvi samoplačniški 3d/4d ultrazvok v nosečnosti v Specialistični kliniki Dvorec Lanovž v Celju

Nudimo vam natančen, hiter in strokoven prvi samoplačniški 3d/4d ultrazvok v nosečnosti po ugodni ceni, primerljivi z ostalimi ponudniki. Nosečnica za samoplačniško storitev ne potrebuje napotnice. Preko zavarovalnic, ki ponujajo najhitrejši dostop do specialistov, pacientkam tako tudi pri nas omogočamo specialistični pregled.

Brez čakalne dobe, hitri izvid

Za prvi 3d/4d ultrazvok v nosečnosti se lahko odločite samoplačniško, s tem pa si zagotovite kvalitetno in zanesljivo preiskavo brez čakalne dobe ter s hitrim izvidom od subspecialista, v roku 3-5 dni.