V Dvorcu Lanovž vam z letošnjim januarjem omogočamo nevrološki pregled pod vodstvom specialistke nevrologije prim. mag. Marije Šoštarič Podlesnik, dr. med. Zdravstvene težave, pri katerih zdravnik posumi na nevrološke bolezni ali druga stanja, zahtevajo celovit nevrološki pregled. Le z interdisciplinarnim znanjem področju tako živčnega kot tudi žilnega in mišičnega sistema, ki sta s prvim neposredno povezana, lahko učinkovito odkrijemo vzroke težav in pacientu ponudimo najboljšo možno obravnavo.

Hitra diagnostika pomembno vpliva na zmanjšanje posledic možganske kapi

Nevrologija predstavlja interdisciplinarno vedo, ki zajema diagnostiko različnih obolenj živčevja. Področje žilne nevrologije se osredotoča na možgansko kap in z njo povezane zdravstvene zaplete, kot je invalidnost. Če se pojavijo simptomi, ki kažejo na infarkt, je pomembna takojšnja strokovna oskrba. Pri teh urgentnih stanjih je hitra diagnostika ključnega pomena, saj s pravilnim zdravljenjem lahko preprečimo napredovanje ali celo saniramo trenutno bolezen.

Ocena nevrološkega stanja kot preventiva pred nastankom hujših bolezni

Zdravstveni zapleti, ki so področje žilne nevrologije, so velikokrat lahko tudi posledica neustreznega življenjskega sloga. Nezdrave razvade povečujejo možnost za nastanek možganske kapi, prav tako pa je lahko vzrok za njen nastanek dednega značaja oziroma posledica drugih zdravstvenih težav; visokega krvnega tlaka, sladkorne bolezni ali povišanega holesterola v krvi.

Preventivo poleg zdravega življenjskega sloga omogoča pravočasen in celovit nevrološki pregled. Sodobni pristopi nam omogočajo ultrazvočno preiskavo precerebralnega žilja, s katero odkrivamo zožitve vratnih arterij, ki jih je mogoče učinkovito zdraviti in tako preprečiti velike okvare možganov. Pri diagnostiki poleg ultrazvočnih pomagajo tudi druge slikovne, nevrofiziološke in laboratorijske preiskave, ki jih izvedemo na osnovi predhodnega kliničnega nevrološkega pregleda.

V Dvorcu Lanovž vam bomo omogočili celovito nevrološko obravnavo s širokim naborom radioloških in laboratorijskih diagnostičnih preiskav. Na samoplačniški pregled se lahko naročite:

Leave a reply