Obremenitveno testiranje pljuč in srca je pomembno za vse – profesionalne in rekreativne športnike. Specialistična klinika Dvorec Lanovž vas prav zato v petek, 15. 2. 2019, ob 17. uri vabi na predavanje asist. Miha Mežnarja, specialista interne in intenzivne interne medicine.

Obremenitveno testiranje srca in pljuč v teoriji in praksi

Naše druženje bo potekalo v dveh delih. Teoretični del bo obsegal vpogled v pravilen in varen trening glede na obremenitev srca ter predstavitev najnovejših dognanj o meritvah – kako poteka merjenje in zakaj so podatki, ki jih pri tem dobimo, pomembni za profesionalne ali rekreativne športnike. Po premoru za okrepčilo pa si bomo v praktičnem delu predavanja primer obremenitvenega testa ogledali tudi v živo. Ob praktičnem prikazu se veselimo tudi aktivne diskusije, pri kateri vas bomo povabili, da se nam s svojimi vprašanji, mnenji in izkušnjami pridružite tudi sami.

Na predavanje vabimo vse zainteresirane. Obremenitveno testiranje srca in pljuč namreč ni namenjeno le športnikom, ampak vsem, ki se zanimate za tovrstno preventivno skrb za zdravje.

Predavatelj

Asist. Miha Mežnar, specialist interne in intenzivne interne medicine

Program

  • Predavanje
  • Premor za okrepčilo
  • Ogled dvorca in ambulant v spremstvu strokovnega vodje centra
  • Obremenitveni test v ambulanti za športnike
  • Druženje v kavarni Dvorca Lanovž

Čas in kraj dogodka

Dvorec Lanovž, Čopova ulica 20, Celje, v petek, 15. 2. 2019, od 17. do predvidoma 19. ure.

Prijave

Ker je število mest omejeno, prosimo, da se prijavite na e-naslov: info@dvorec-lanovz.si ali telefon: 03 290 90 00 ali 031 290 910.

Veselimo se srečanja z vami!

Prenesite letak.

Leave a reply