V Specialistični Kliniki Dvorec Lanovž želimo ponuditi čim širši spekter storitev, zato pri nas uspešno deluje tudi samoplačniška zobozdravstvena ambulanta. Vrhunski strokovnjaki z bogatimi izkušnjami iz Dentalnega centra Clarus poskrbijo, da se nasmeh vrne na vaša usta.

Moderno zobozdravstvo omogoča vaše odlično oralno in splošno zdravje, ki sta med seboj tesno povezana. Z novimi tehnologijami ustvarjamo najlepše nasmehe, ki nam zagotavljajo kakovostno življenje na vseh področjih. Vsak korak zdravljenja opravljamo z največjo mero skrbnosti, spretnosti in pozornosti. Naše vodilo je prijazen in individualen pristop do vsakega posameznika.

POSKRBITE ZA ZDRAVJE SVOJIH ZOB TER LEP NASMEH IN SE NAROČITE ŽE DANES.

Zobozdravstvene storitve v Specialistični kliniki Dvorec Lanovž opravljata:

  • Aida Berisalić, dr. dent. med.
  • Mihael Vrčkovnik, dr. dent. med.
Mihael Vrčkovnik

Ordinacijski čas:

  • Ponedeljek: 8:00–15:00
  • Torek: 12:00–19:00
  • Sreda: 8:00–15:00
  • Četrtek: po predhodnem dogovoru in naročilu strank.
  • Petek: po predhodnem dogovoru in naročilu strank.

Naročanje:

POSKRBITE ZA ZDRAVJE SVOJIH ZOB TER LEP NASMEH IN SE NAROČITE ŽE DANES.

Storitve ki jih ponuja zobozdravstvena ambulanta:

Lasersko zobozdravstvo?
Laser zaradi številnih prednosti na področju modernega in manj invazivnega zobozdravstva omogoča boljše rezultate pri zobnih rehabilitacijah, kot tudi različnih zdravljenjih ustnih in zobnih bolezni. V Dentalnem centru Clarus uporabljamo laser znamke Fotona Lightwalker AT, slovenskega proizvajalca najboljših medicinskih laserjev na svetu. Gre za enega sodobnih tehnoloških pripomočkov, ki zobozdravnikom močno olajšujejo delo na številnih področjih zobozdravstva. Delo z laserjem ima v zobozdravstvu številne prednosti, ne samo za zobozdravnika ampak tudi za stranke. Neprijetni zvoki zobozdravniškega svedra so preteklost, pa tudi bolečine so ob samem posegu zanemarljive. Pri čiščenju kariesa lahko zobozdravnik precej bolj natančno odstrani kariozni del, medtem ko zdravo tkivo ostane nepoškodovano. Pomembna prednost laserja je tudi, da za seboj pušča sterilno površino. To je še posebno uporabno pri zdravljenju parodontalne bolezni, pri kateri je laser lahko odličen pripomoček. Z laserjem zato lahko zdravimo tudi zobne korenine, zaradi svoje natančnosti pa je zelo cenjen tudi v implantologiji ter tudi na področju kirurgije dlesni. V našem dentalnem centru ga uporabljamo tudi v estetske namene, kot je lasersko beljenje zob. S pomočjo laserja se lahko odlično pozdravi tudi neprijetne spremembe na ustni sluznici, kot so herpes in afte.
Estetsko zobozdravstvo
Ekipa Dentalnega centra Clarus ima bogate izkušnje z ekstremnimi zobnimi preobrazbami. Še tako poškodovano zobovje ali nasmeh z večjimi estetskimi težavami lahko v našem centru uredimo v zdrav in privlačen nasmeh v najkrajšem možnem času. Nudimo pester izbor estetskih rešitev, ki jih ekipa Dentalnega centra ustvarja s pomočjo najnovejše tehnologije.
Ortodontija
Poravnava zob že dolgo ni več domena le mladostnikov. Zaradi funkcijskih izboljšav pri grizenju in žvečenju hrane ter dolgoletnih želja po lepem nasmehu, so takšni ali drugačni zobni aparati vse bolj zaželeni tudi pri odraslih. Nove hitre in manj vidne ortodontske metode so pripeljale do tega, da se vse več odraslih odloči za poravnavo svojih zdravih zob.
Implantologija
Implantologija je eno vodilnih področij v Dentalnem centru Clarus. Številne prednosti, ki jih sodobna implantologija omogoča, so razlog za zadovoljstvo naših strank. Z implantati vam namreč na najsodobnejši način spet lahko povrnemo samozavesten in sproščen nasmeh, ki za razliko od klasičnih mostičkov ne zahteva brušenja vaših lastnih zob, hkrati pa implantat zagotavlja čvrst in funkcionalen zobni nadomestek, ki ga je praktično nemogoče razlikovati od naravnih zob. Poleg tega vsadek preprečuje nadaljnjo izgubo kosti, saj s silami, ki jih prenaša na kost, deluje stimulativno na njo in s tem ohranja njen volumen.
Endodontija
V našem Dentalnem centru Clarus opravljamo koreninska zdravljenja, ki zahtevajo uporabo sodobne endodontske opreme (operativni mikroskop, ultrazvočni aparat, Ni-Ti inštrumenti) in posebno strokovno znanje. Opravimo tudi ponovno koreninsko zdravljenje, če se na rentgenskem posnetku vidi, da le to predhodno ni bilo uspešno. Ne glede na to, da tako koreninsko zdravljenje niti cenovno niti časovno ni primerljivo s klasičnim endodontskim zdravljenjem, pa je le-to še vedno cenejše kot alternativa — ekstrakcija zoba in nadomeščanje izgubljenega zoba z implantatom ali protetičnim izdelkom. Dokončen uspeh potrdimo s kontrolnim RTG posnetkom 6-12 mesecev po zdravljenju.
Oralna kirurgija
V posameznih primerih se kljub napredku medicine in tehnologije ni moč izogniti oralno-kirurškemu posegu. Opravljamo vse vrste zahtevnih posegov, ki stremijo k največjemu standardu estetike in koristi za zdravje vsakega posameznika.
Ustna higiena
Ob obisku ustnega higienika boste izvedeli, ali uporabljate primerne in dovolj kvalitetne pripomočke za vsakodnevno ustno higieno. Ustni higienik ob pregledu ugotovi, katera so tista mesta v našem zobovju, ki so idealna za zastajanje zobnih oblog in ostankov hrane. Taka mesta so kritična za razvoj zobne gnilobe in vnetja obzobnih tkiv. Z demonstracijo pravilne uporabe pripomočkov za čiščenje ustne votline vas bo naučil temeljitega in natančnega čiščenja zob. Ustni higienik vam bo izmeril tudi prizadetost obzobnih tkiv (dlesni in kosti). To stori z merjenjem globine prizadete dlesni, z merjenjem količine plaka in prisotnostjo krvavitev ob posameznih merjenjih. Sledi profesionalno čiščenje zob, kar pomeni, da odstrani zobni kamen in jih spolira.
Parodontologija
Parodontalna bolezen je vnetje obzobnih tkiv. Dokler je vneta samo dlesen, to imenujemo gingivitis, ko pa se vnetje razširi tudi na druga obzobna tkiva (koreninski cement, pozobnico in alveolno kost), govorimo o parodontitisu. Večina ljudi, ki ima parodontalno bolezen, se tega ne zaveda. Še posebej v zgodnji fazi je bolezen zelo redko boleča. Ko pa se pojavijo bolečine, je večinoma že prepozno, da bi lahko rešili zob.
Družinsko zobozdravstvo
Prepričani smo, da se še spomnite vašega prvega obiska zobozdravnika in pri večini je prva asociacija najbrž povezana z bolečino in posledično z begom. Zato pomislite na vaše otroke in jim prihranite nepotreben stres, saj boste s pravilnim pristopom tudi sebi olajšali nepotrebne skrbi. Olajšali vam bomo težko nalogo in pripravili vašega otroka na redne obiske pri zobozdravniku.

Za informacije o cenah zobozdravstvenih storitev nas pokličite na 051 653 333 ali 03 290 90 09 ali nam pišite na info@clarus-dental.si.