Nad nevrološke bolezni in motnje s sodobnim pristopom ter interdisciplinarnim znanjem

Nevrologija zajema številna področja bolezni živčevja, kot so možganska kap ali infarkt, glavoboli, migrena, parkinsonova bolezen, multipla skleroza, demenca, epilepsija in druge. Nevrološki pregled – prvi ali kontrolni – pomeni celovito obravnavo, v okviru katere nevrolog najprej opravi pogovor z bolnikom o nevroloških težavah in drugih boleznih, obstoječi terapiji in življenjskem slogu.

Ocena nevroloških funkcij da nadaljnji vpogled v morebitne nevrološke bolezni in njihove potencialne vzroke. Nevrološke preiskave so pomemben del diagnosticiranja; še posebej pomemben je ultrazvok vratnih žil, ki prinese pomembne informacije o možgansko žilnih boleznih, kot je možganska kap ali infarkt.

Nad nevrološke bolezni in motnje s sodobnim pristopom ter interdisciplinarnim znanjem

Dodatne informacije

V kolikor imate dodatna vprašanja o pregledu, nas pokličite na (03) 290 90 00 ali izpolnite kontaktni obrazec.

Težave s pogostimi glavoboli ali migrenami so velikokrat razlog za obisk pri nevrologu

Velikokrat je pregled pri nevrologu povezan tudi z vsakdanjimi težavami, ki sicer nimajo znanega vzroka. Močni glavoboli v sencih ali zatilju, migrene z avro in podobne bolečine v glavi nam lahko otežujejo vsakdanja opravila in zmanjšujejo kakovost življenja. V sodobnem svetu čedalje več posameznikov prenaša glavobol in slabost, ne da bi se odločili za obisk nevrologa, ki bi jim lahko pomagal odkriti vzrok in težave olajšati.

Prim. asist. mag. Marija Šoštarič Podlesnik, ki je vodja specialističnih nevroloških pregledov v naši specialistični kliniki, je članica ekspertne skupine za migreno v Sloveniji. Glavna področja njene strokovne usmeritve pa so poleg migren in glavobolov tudi vaskularna nevrologija in multipla skleroza.

Preventivni nevrološki pregled lahko pomembno zmanjša tveganje za možgansko kap

Odločitev za nevrološki pregled je pomemben preventivni korak, s katerim lahko predvidimo možnosti za nastanek bolezni živčevja, kot je možganska kap. Pozitivna družinska anamneza nevroloških ali žilnih bolezni, življenjski slog ali drugi znaki, zaradi katerih se poveča možnost za infarkt, so običajno razlogi, da se za nevrološki pregled odločijo tudi sicer zdravi posamezniki.

Izkušen zdravnik nevrolog lahko s pomočjo kakovostnih radioloških preiskav. Še posebej je pomemben natančen UZ vratnih arterij, ki pomembno pripomore k preventivi možganskih kapi in drugih možgansko žilnih bolezni.

Prednosti samoplačniškega nevrološkega pregleda v Dvorcu Lanovž

  • Brez čakalne dobe
  • Hitri izvid – od 3-5 dni
  • Neposredna bližina radiološkega oddelka
  • Izkušeni in priznani specialisti na vseh oddelkih klinike
  • Hitra in pravočasna diagnoza morebitne bolezni
  • Pravočasno zdravljenje

Samoplačniški nevrološki pregled se priporoča vsem posameznikom s težavami, kot so glavoboli, migrene, večjim tveganjem za možgansko kap ali Parkinsonovo bolezen in tudi z drugimi nevrološkimi težavami.

Nevrološki pregled samoplačniško v Specialistični kliniki Dvorec Lanovž v Celju

Naročanje na samoplačniški nevrološki pregled je enostavno, termin nevrološkega pregleda pa prilagojen vam. Pacient za samoplačniško storitev ne potrebuje napotnice, je pa dobro, da je napoten s strani specialista s kliničnimi vprašanji. Preko zavarovalnic, ki ponujajo najhitrejši dostop do specialistov, pacientom tako tudi pri nas omogočamo specialistični pregled.

Brez čakalne dobe, hitri izvid

Za nevrološki pregled se lahko odločite samoplačniško, s tem pa si zagotovite kakovostno in zanesljivo preiskavo brez čakalne dobe ter s hitrim izvidom od subspecialista v roku 3-5 dni.

Naročanje na izbrani termin

Naročite se na izbrani termin preiskave, tako da izberete ustrezno preiskavo in termin.

Do ustreznega termina za vaš pregled se z > premikate do želenega termina.