Nevromišična elektrodiagnostika za odkrivanje razlogov mravljinčenja in bolečin v okončinah

Simptomi, kot so mravljinčenje in bolečine v okončinah in po obrazu, zmanjšanje občutkov za bolečino, toploto, tudi občutek zmanjšane moči v rokah ali nogah, lahko pomenijo okvare perifernega živčevja. EMG ali elektromiografija je diagnostična preiskava, s katero nevrolog lokalno oceni delovanje perifernega živčnega sistema in mišic ter določi tako obstoj kot mesto okvare.

Preiskava nevromišična elektrodiagnostika samoplačniško je brez čakalnih dob na voljo tudi v Celju v Specialistični kliniki Dvorec Lanovž. Preiskava poteka v dveh delih, je brez posledic, traja lahko od 20 do 60 minut, odvisno od potrebnega obsega preiskave.

Elektromiografija v nevrološki ambulanti v Dvorcu Lanovž

Utesnitev živca v roki ali nogi, išias, ALS, miopatijo in druge nevrološke bolezni odkrivamo z EMG

Imate simptome karpalnega kanala, utesnitve živca zaradi hernije, pekoče občutke ali občutke mravljinčenja v okončinah ali na obrazu? Našteti simptomi so, kadar nimajo drugega znanega vzroka, razlog, da vas zdravnik napoti na preiskavo, ki jo imenujemo nevromišična elektrodiagnostika. S pomočjo EMG se določi izvor različnih posledice oslabljene funkcije gibalnih živčnih celic, živčnih korenin, pletežev in živcev, mišične bolezni ali bolezni prenosa signala od živcev do mišic. Kakovostna pravočasna diagnoza vzroka nevromišičnih težav doprinese k uspešnemu zdravljenju oziroma odpravi simptomov, zato je preiskavo EMG dobro izvesti čim prej.

Kaj je nevromišična elektrodiagnostika in ali je preiskava boleča?

Nevromišična elektrodiagnostika poteka s pomočjo električne stimulacije mišic in živcev nad in pod kožo. Obravnavani del telesa se najprej preiskuje z elektrodami, nalepljenimi na kožo, podkožna stimulacija pa zahteva t. i. igelni EMG. Preiskava EMG je zato običajno neprijetna, nekateri pacienti pa občutijo tudi rahlo bolečino. Pri tem je potrebno poudariti, da so impulzi, potrebni za stimulacijo mišice, zelo šibki, zato preiskava ne pusti posledic in lahko po zaključku svoje aktivnosti nadaljujete kot pred preiskavo. Specialist nevrolog, ki preiskavo vodi, sam potek pacientu prilagodi v čim večji meri, kot je za natančno diagnozo mogoče.

Prednosti samoplačniške elektromiografije v Dvorcu Lanovž

  • Brez čakalne dobe
  • Hitri izvid – od 3-5 dni
  • Neposredna bližina radiološkega oddelka
  • Izkušeni in priznani specialisti na vseh oddelkih klinike
  • Hitra in pravočasna diagnoza morebitne bolezni
  • Pravočasno zdravljenje

Samoplačniški EMG pregled se priporoča vsem posameznikom s težavami, kot so mravljinčenje in bolečine v okončinah ali na obrazu, ob sumu na AVL ali drugo posledico okvar ali nepravilnega delovanja perifernega živčevja.

Naročilo na pregled

Pokličite nas na (03) 290 90 00 ali nam pišite na e-naslov nevrologija@dvorec-lanovz.si.

Elektromiografija samoplačniško v Specialistični kliniki Dvorec Lanovž v Celju

Naročanje na samoplačniško nevromišično diagnostiko je enostavno, termin pregleda pa prilagojen vam. Pacient za samoplačniško storitev ne potrebuje napotnice, je pa dobro, da je napoten s strani specialista s kliničnimi vprašanji. Preko zavarovalnic, ki ponujajo najhitrejši dostop do specialistov, pacientom tako tudi pri nas omogočamo specialistični pregled.

Brez čakalne dobe, hitri izvid

Za nevromišično elektrodiagnostiko ali EMG se lahko odločite samoplačniško, s tem pa si zagotovite kakovostno in zanesljivo preiskavo brez čakalne dobe ter s hitrim izvidom od subspecialista v roku 3-5 dni.