Rentgen kolena, pljuč, hrbtenice ali kolka z vrhunskim RTG aparatom in hitrim izvidom

Rentgensko slikanje je še vedno pogost prvi korak za postavitev diagnoze skeletnih in drugih poškodb. Najpogosteje smo nanj napoteni zaradi težav z gibanjem, ki izvirajo iz hrbtenice, kolkov, kolen, rame, stopala itd. Prav tako pa slikanje z rentgenom omogoča vpogled v stanje drugih tkiv, na primer rentgen pljuč ali prsnega koša se velikokrat uporablja tudi za namene ugotavljanje sprememb, ki so posledica obolenj dihal.

Kadar zdravnik predpiše RTG kolkov, cervikalne hrbtenice, kolena, RTG PC ali drugo podobno radiološko preiskavo, lahko le-to opravite v radiološki ambulanti Dvorec Lanovž. Pri nas vam omogočamo strokovno obravnavo s sodobnimi natančnimi aparaturami. Naročite se lahko tudi preko napotnice!

Dodatne informacije

V kolikor imate dodatna vprašanja o pregledu, nas pokličite na (03) 290 90 00 ali izpolnite kontaktni obrazec.

Rentgensko slikanje vseh delov skeleta

Rentgen kolka, kolena, medenice, ramena, zapestja ali drugega dela okončine zdravnik pogosto predpiše pri sumu na zlom kosti. Hitra diagnoza je pri akutnih poškodbah skeleta še posebej pomembna, saj omogoča takojšen vpogled v nastalo nepravilnost zaradi zloma in nam da pomembne informacije za uspešno zdravljenje. Prav tako je pri poškodbah, pa tudi dednih ali kroničnih težavah pomembno RTG slikanje hrbtenice, ki ga omogočamo brez čakalne dobe. Pri slednji se osredotočimo na različne predele, zato običajno opravimo RTG cervikalne hrbtenice ali vratu, prsne ali ledvene hrbtenice. Velikokrat za potrebe diagnoze uporabimo tudi rentgen sinusov oziroma obnosnih votlin.

Kaj pa RTG PC oziroma rentgen pljuč?

Poleg obravnave skeleta je med najpogostejšimi rentgenskimi preiskavami rentgen pljuč ali RTG PC (prsnega koša). Prikaz sprememb v pljučih, ki so lahko posledice obolenj dihal (tudi virusnih) ali nezdravih navad, kot je kajenje, omogočajo zgodnje odkrivanje resnejših bolezenskih stanj.

Rentgen se uporablja tudi za diagnoze drugih delov telesa in tkiv, ki jih natančneje predstavlja seznam številnih RTG preiskav, ki vam jih omogočamo v Dvorcu Lanovž. Zagotavljamo vam vrhunsko obravnavo z RTG aparatom Philips DuraDiagnost 4.1 za visoko natančnost in minimalno sevanje.

RTG slikanje brez čakalne dobe in s hitrim izvidom samoplačniško ali na napotnico

  • Brez čakalne dobe (samoplačniško) – za naročanje na napotnico, preverite čakalne dobe
  • Hitri izvid – od 3-5 dni
  • Sodobna in hitra radiološka diagnostika z aparatom Philips DuraDiagnost 4.1
  • Hitra in pravočasna diagnoza skeletnih ali drugih poškodb

Na slikanje z rentgenom v Celju se lahko naročite vsi, ki želite hitro, kakovostno in celovito radiološko obravnavo.

Rentgensko slikanje v Specialistični kliniki Dvorec Lanovž v Celju samoplačniško ali na napotnico

Nudimo vam natančen, hiter in strokoven rentgen samoplačniško po ugodni ceni, primerljivi z ostalimi ponudniki. Naročite se tako, da enostavno izberite preiskavo in se naročite na termin preko spodnjega menija. Pacient za samoplačniško storitev ne potrebuje napotnice, je pa dobro, da je napoten s strani specialista s kliničnimi vprašanji. Preko zavarovalnic, ki ponujajo najhitrejši dostop do specialistov, pacientom tudi pri nas omogočamo specialistični pregled.

Za slikanje z rentgenom na napotnico se lahko naročite neposredno preko sistema e-zdrav ali nas kontaktirate.

Brez čakalne dobe, hitri izvid

Za rentgensko slikanje se s preprosto izbiro termina spodaj lahko naročite samoplačniško ali na napotnico, s tem pa si zagotovite kvalitetno in zanesljivo preiskavo s hitrim izvidom od subspecialista, v roku 3-5 dni po opravljeni preiskavi.

Naročanje na izbrani termin

Naročite se na izbrani termin preiskave, tako da izberete ustrezno preiskavo in termin.

Do ustreznega termina za vaš pregled se z > premikate do želenega termina.