CT glave samoplačniško – bodite prvi

CT glave ali računalniška tomografija glave je še ena od možnosti, ki tako kot ultrazvok in magnetna resonanca, zagotovo lahko reši življenje. Deluje na enakem principu kot rentgensko slikanje. Pri preiskavi, ki ne posega v človeško telo, se s pomočjo računalnika obdela večje število rentgenskih posnetkov, narejenih iz različnih zornih kotov. Na ta način vrhunsko usposobljen specialist nevroradiolog, z natančnimi slikami, pridobi unikaten vpogled v notranjost glave, s tem pa neprecenljive informacije, ki predstavljajo pomoč pri diagnozi in zdravljenju bolezni. Za samoplačniško izbiro se odloči oseba, ki želi ukrepati preventivno ali ob že predčasno postavljeni diagnozi.

Dodatne informacije

V kolikor imate dodatna vprašanja o pregledu, nas pokličite na (03) 290 90 00 se prijavite na pregled ali nam pošljite povpraševanje.

Kdaj uporabimo slikanje glave s CT aparatom?

Če želimo ovržti ali morebiti potrditi sum na bolezen, moramo opraviti slikanje glaveCT aparatom, ki prikazuje anatomske razmere znotraj lobanje.

Priljubljenost CT preiskav glave ponuja hiter ter cenovno ugoden način do trirazsežnih slik, ki zaradi podrobnosti ponuja natančen vpogled, predvsem kostnih struktur glave in obraza. CT glave opravimo v primeru poškodbe glave, tumorja, bolezni žil, potrditve in določitve vrste možganske kapi, največkrat pa za prikaz obnosnih votlin (sinusi) in kostnih struktur srednjega in notranjega ušesa.

Prednosti CT glave tudi samoplačniško

  • Slikovna metoda CT prikaže anomalije, ki jih je sicer z drugimi slikovnimi metodami težko ali celo nemogoče prikazati (kostne strukture)
  • Je hitra preiskava, ki odkrije večje patološke spremembe in je uporabna predvsem pri ljudeh, ki zaradi različnih vzrokov, ne morejo opraviti MR glave
  • Brez čakalne dobe
  • Hitri izvid – v nekaj delovnih dneh
  • Ugodna cena
  • Obisk naše specialistične klinike je možen tudi preko zavarovalnic, ki ponujajo najhitrejši dostop do specialistov

Na kaj morate biti pripravljeni med preiskavo s CT glave?

Pregled je praviloma neboleč in traja največ 20 minut, potrebno pa je ležati pri miru. Usposobljen zdravstveni kader pred vsako preiskavo opravi pogovor s pacientom in mu preda natančna navodila o tem, kaj konkretna preiskava kaže, torej zakaj in kaj se z njegovim zdravjem dogaja. Skrbimo, da bo vaša izkušnja z našimi storitvami po pričakovanjih in brez presenečenj.

Pot do samoplačniške preiskave CT glave je odprta vsem, ki želijo poskrbeti za svoje zdravje z visoko kakovostno storitvijo in prijaznim osebnim pristopom.

Brez čakalne dobe, hitri izvid

Za CT glave se lahko odločite samoplačniško, s tem pa si zagotovite kvalitetno in zanesljivo preiskavo brez čakalne dobe ter s hitrim izvidom od subspecialista po 4–7 delovnih dneh.

Naročanje na izbrani termin

Naročite se na izbrani termin preiskave, tako da izberete ustrezno preiskavo in termin.

Do ustreznega termina za vaš pregled se z > premikate do želenega termina.