Magnetna resonanca glave – najvišja kakovost in skrb za vas na enem mestu

Magnetna resonanca glave je koristna diagnostična preiskava, s katero med drugim zaznamo spremembe ali bolezni lobanje in možganov brez izpostavljenosti sevanju v zelo kratkem času. MR glave z ali brez kontrasta je ena najpomembnejših preiskav, ki omogoča izjemno natančen vpogled na možganske strukture ter ostala tkiva v glavi. Na ta način išče, potrjuje ali izključuje možne vzroke za glavobol in vrtoglavico.

Dodatne informacije

Stopite z nami v stik in opravite pregled glave v varnem zavetju vrhunskih strokovnjakov in visokotehnološke opreme!

V kolikor imate dodatna vprašanja o pregledu, nas pokličite na (03) 290 90 00 se prijavite na pregled ali nam pošljite povpraševanje.

Zakaj se odločiti za pregled glave?

Možganske strukturne spremembe ali patološke formacije je mogoče natančno lokalizirati in diagnosticirati. Magnetna resonanca glave v zgodnji fazi odkrije  možgansko kap in krvavitve. V primeru različnih diagnoz, kot so tumorji, vnetne bolezni, degenerativne bolezni, kot tudi bolezni obnosnih votlin in obraza, je pregled glave z magnetno resonanco takorekoč najboljša izbira. S to metodo namreč strokovnjak ugotovi stanje pacienta in lažje pripravi načrt zdravljenja pred ali po operativnem posegu, če je seveda potreben. Pacientom zagotovimo hitri izvid po 4–7 delovnih dneh. Ponavadi je pacient napoten na MR glave po pregledu specialista nevrologa, nevrokirurga ali specialista ORL-ja.

Preiskava z MR glave je v veliko pomoč tudi pri vedenjskih motnjah tako otrok kot odraslih, saj odkriva več vrst možganskih bolezni, med katerimi se najvišje uvrščajo razvojne anomalije, epilepsija, demenca, Parkinsonova in Alzheimerjeva bolezen.

Kako izvajamo preiskavo MR glave?

MR glave izvajamo z visokotehnološkim aparatom PHILLIPS Ingenia S 1,5T. Širina preiskovalnega tunela je 70 cm, kar pacientom, ki ne prenesejo zaprtih prostorov, nudi izjemno udobje in varnost. Traja tudi do 1,5 ure, zaradi ambientalnega, slikovnega ter barvnega doživetja pa močno zmanjšuje možnost tesnobnega občutka.

Če upoštevate ustrezne varnostne smernice, preiskava z MR glave ne predstavlja bistvenega tveganja. Pregled je neboleč in do sedaj, razen morebitnega segrevanja telesa (manj kot 1°C), brez zabeleženih stranskih učinkov, se pa sicer odsvetuje nosečnicam. Ženske, ki dojijo, lahko po pregledu normalno hranijo otroke (razen v primeru pregleda s kontrastom). V tem primeru se dojenje odsvetuje naslednjih 24 ur.

Kakšne prednosti ima magnetna resonanca glave?

  • Je neinvazivna tehnika slikanja, ki ne vključuje izpostavljenosti sevanju.
  • Je odlična pomoč zdravnikom in specialistom, saj pomaga oceniti možgansko strukturo in v nekaterih primerih celo zagotovi funkcionalne informacije.
  • MR slike organizma so popolno trirazsežne, veliko bolj jasne in podrobne kot pri ostalih metodah, kar predstavlja neprecenljivo orodje pri zgodnji diagnostiki.
  • Verjetnost alergijskih reakcij je ob prejemu kontrasta zelo neznatna.

Brez čakalne dobe, hitri izvid

Za magnetno resonanco se lahko odločite samoplačniško, s tem pa si zagotovite kvalitetno in zanesljivo preiskavo brez čakalne dobe ter s hitrim izvidom od subspecialista po 4–7 delovnih dneh.

Naročanje na izbrani termin

Naročite se na izbrani termin preiskave, tako da izberete ustrezno preiskavo in termin.

Do ustreznega termina za vaš pregled se z > premikate do želenega termina.