Paketi preiskav za managerske preglede za ženske in za moške, ki jih pripravljamo za vas, so natančno premišljeni in pripravljeni na podlagi večletnih izkušenj mednarodne zahodne medicine. Vendar vseh okoliščin, v katerih delujejo vaši zaposleni, ne moremo predvideti, zato vam nudimo tudi paket managerskih pregledov po meri.

Pokličite nas in skupaj bomo ugotovili, kaj je tisto, kar najbolj zaznamuje vaše zaposlene in katere preiskave bi največ pomenile njim samim, pa tudi vašemu podjetju. Pri tem bomo najprej preverili oceno tveganja delovnega mesta, preverjeno v okviru medicine dela. Poleg tega je za nas pomembno tudi vse ostalo, kar lahko vpliva na zdravje in počutje vaših zaposlenih od že znanih diagnoz in morebitnih zdravstvenih težav ali bolezni, do narave dela, delovnega časa, števila podrejenih, veliko dolgotrajnih poslovnih poti v tujino in drugih poslovnih obremenitev.

Informacije, ki jih potrebujemo, da sestavimo učinkovit preventivni pregled po meri:

 • So vaši najpomembnejši kadri zelo obremenjeni s potovanji?
 • Koliko zaposlenih vodijo vaši managerji?
 • Kakšen je delovni čas vaših vodilnih kadrov?
 • Imajo morda kakšne zdravstvene težave, ki bi jim jih lahko pomagali omiliti ali odpraviti?
 • Obstaja kakšna diagnoza, ki bi jo morali upoštevati?
 • Želite na podlagi menedžerskega pregleda tudi teambuilding v obliki kineziološkega svetovanja za skupine?

POKLIČITE NAS ALI NAM PIŠITE IN SKUPAJ BOMO SESTAVILI NAJBOLJ UČINKOVIT PROGRAM MANAGERSKIH PREGLEDOV PO MERI ZA VAŠE ZAPOSLENE.

Specialistične preglede, ki jih zajema managerski program, izvajajo specialisti posameznih področij. Celoten program pa poteka pod vodstvom:

 • specialista interne in intenzivne medicine:
  asist. Mihe Mežnarja, dr. med., spec. interne medicine in spec. intenzivne medicine
 • specialistke medicine prometa, dela in športa:
  Nine Nikolić Lebič, dr. med., spec. medicine dela, prometa in športa

Ordinacijski čas je po dogovoru.

 • Ponedeljek – petek 8:00-15:00
 • Popoldanski termini: po dogovoru
 • Sobota, nedelja in prazniki zaprto

Delovni čas recepcije (za naročanje po telefonu):

POKLIČITE NAS ALI NAM PIŠITE IN SKUPAJ BOMO SESTAVILI NAJBOLJ UČINKOVIT PROGRAM MANAGERSKIH PREGLEDOV PO MERI ZA VAŠE ZAPOSLENE.

Za informacije o cenah managerskih pregledov po meri nas pokličite na (03) 290 90 00 ali nam pišite na info@dvorec-lanovz.si in pripravili vam bomo ponudbo.

Managerski pregled po meri sestavljajo
Uvodni in zaključni pogovor s specialistom

Antropometrične meritve telesne sestave
Meritve telesne teže in telesne višine, izračun indeksa telesne mase ter svetovanje o načinu zdrave prehrane. (Več o antropometričnih meritvah.)

Laboratorijske preiskave
Laboratorijska analiza krvi in urina z analizo krvne slike, elektrolitov, delovanja ledvic, jeter, ščitnice, določitvijo krvnih maščob. Laboratorijske preiskave zagotovi priznan slovenski laboratorij Adria lab d.o.o., ki ima pri nas odvzemno mesto.

Preiskave po izbiri oziroma dogovorjene pri posvetu s strokovnjakom*

Zaključno mnenje s posvetom pri zdravniku specialistu
Na osnovi vseh predhodno opravljenih pregledov in preiskav zdravnik specialist opravi zaključni pogovor ter ustno in pisno poda končno mnenje o zdravstvenem stanju posameznika. Pisni izvid vključuje tudi oceno srčno žilne ogroženosti, priporočilo o intenzivnosti telesne vadbe, priporočila glede morebitnih nadaljnjih preiskav ali zdravljenja ter  mnenje specialista medicine dela.

*Managerski pregled po meri si sestavite iz naslednjih priporočenih preiskav:
Ultrazvočne preiskave srca in trebušnih organov
Natančen pregled srčnih votlin, srčnih zaklopk in osrčnika, pregled in ocena stanja strukture jeter, žolčnika, žolčnih vodov, vranice, trebušne slinavke, ledvic, nadledvične žleze, glavnih žil trebušnih organov, sečnega mehurja, večje spremembe na črevesju. (Več o ultrazvočnih preiskavah.)

Rentgenogram prsnih organov
S slikanjem pljuč ocenjujemo pljuča, srce, večje žile, steno prsnega koša ter ostale strukture v prsnem košu. Je v pomoč pri diagnosticiranju težav z dihanjem, pri vztrajajočem kašlju, vročini, bolečini v prsnem košu, poškodbi, pri odkrivanju in nadzoru rakavih obolenj, pljučnega emfizema, KOPB, pljučnice …

EKG
Elektrokardiogram srca oz. grafični zapis dobimo z nebolečo, enostavno in hitro preiskavo, ki zdravniku pomaga pri oceni delovanja srca.

Meritev pljučne funkcije s spirometrijo
Spirometrija je najpomembnejši samostojni diagnostični postopek, s katerim ugotavljamo bolnikovo pljučno funkcijo. Pri normalnem pretoku zdrav človek izdihne približno 80 odstotkov zraka v prvi sekundi, če je v dihalih obstrukcija oziroma zapora zaradi vnetja, pa izdihne le od 50 do 60 odstotkov zraka.

Pregled vida in sluha
Pregled zobovja in ustne votline

Obremenitveno testiranje srca in pljuč (ergospirometrija)
Je preiskava, pri kateri med telesno obremenitvijo s spremljanjem izmenjave plinov, srčnega utripa, EKG in ventilacije opazujemo prilagajanja srca in ožilja ter dihal na stres, ki ga predstavlja telesna obremenitev.

Slikanje možganov in možganskih žil z magnetno resonanco
Omogoča oceno možganov, kosti, oči, živcev ter ostalih struktur. Pregled pomaga pri diagnosticiranju epilepsije, multiple skleroze, razvojne anomalije, kapi, tumorjev, težav s hipofizo, vnetij, sumu na žilna obolenja ter mnoge druge. Za oceno ožilja v glavi opravimo MRA pregled glave, s katerim preverimo ožilje za morebitne anevrizme, krvne strdke ter morebitne zožitve ožilja iz različnih vzrokov.

MRI preiskava po presoji specialista in individualni dogovor
Po dogovoru s specialistom izberete enega izmed pregledov z magnetno resonanco (npr. hrbtenice, kolena ipd.) glede na vaše potrebe oz. morebitne težave.

Psihološki coaching
Psiholog v pogovoru s klientom uporablja izbrana vprašanja in psihološke teste. Ta vprašanja spodbujajo razmišljanje, iskanje notranjih virov, še neodkritih možnosti in strategij. Glavni cilj procesa je zmanjševati ovire do ciljev in tako zagotoviti kar se da veliko uspešnost posameznika, torej mu pomagati, da v polnosti uporabi svoje potenciale poslovno in zasebno.

Dodatni pregledi za ženske:
Ginekološki pregled
Preglede opravlja specialist ginekologije in porodničarstva z dolgoletnimi izkušnjami. Potek pregleda lahko spremljate na sodobnem ultrazvoku z izredno velikim zaslonom. Moderen in avtomatiziran ginekološki stol pa omogoča  individualne nastavitve in se samodejno prilagaja vsaki pacientki.

Ginekološka transvaginalna ultrazvočna preiskava
Transvaginalni ultrazvok je varen in relativno enostaven diagnostični postopek, ki ga zdravnik ginekolog uporabi za natančno oceno ženskih reproduktivnih organov v medenici. Pri tem pregledu posebno sondo tanjše oblike vstavimo v vagino ter na ta način zagotovimo detajlne slike organov v medenici. Pri tem pregledu natančno ocenimo vagino, maternični vrat, maternico, jajcevode ter jajčnike, mehur. Ugotovimo lahko razne  ovarijske ciste, miome, fibroidne tvorbe, polipe ter tumorje.

PAPA bris
Bris materničnega vratu je osnovna preiskava za uspešno odkrivanje predrakavih sprememb in začetnega raka materničnega vratu. Je enostaven in neboleč odvzem brisa celic materničnega ustja (cerviks) pri ginekološkem pregledu.

Digitalna HD video kolposkopija z arhiviranjem slik
Pod povečavo pregledamo osvetljeno tkivo materničnega vratu, nožnice, zunanjega spolovila in presredka. Najpogosteje se uporablja pri ženskah, ki so imele predhodno ugotovljen nenormalen bris materničnega vratu. Glavni namen kolposkopije je zgodnje odkrivanje predrakavih sprememb na materničnem vratu.

Pregled in ultrazvok dojk
Opravimo klinični pregled dojk pri specialistu ter UZ dojk.

Dodatni pregled za moške:
Urološki pregled
Drugi dodatni pregledi in storitve:
Medicinska hipnoza (dodatna storitev, po dogovoru)
Je učinkovita psihološka intervencija, za katero je značilno stanje prijetne sproščenosti in povečane usmerjene pozornosti. Med hipnozo ohranite zavedanje sebe in okolice, prav tako ne padete pod vpliv in ne morete izvesti ničesar, česar ne bi bili pripravljeni tudi v povsem budnem stanju. Kot tehnika in metoda pomoči je povsem varna in prijetna tudi za ljudi, ki težko prepustijo nadzor. S pomočjo medicinske hipnoze lahko lajšamo in odpravljamo številne indicirane psihosomatske težave povsem brez stranskih učinkov. Ravno tako je namenjena vsem, ki se soočajo z različnimi fobijami (strah pred letenjem, javnim nastopanjem …) ali bolečinami, uporablja se tudi kot tehnika za doseganje boljše uspešnosti posameznika. (Več o psiholoških storitvah.)

Ocena stanja zdravja zob in obzobnih tkiv
Zobozdravnik bo ocenil stanje vaših zob ter obzobnih tkiv, saj tudi stres z različnih vidikov vpliva na razvoj bolezni obzobnih tkiv (parodontalne bolezni). Nepravilno čiščenje zob, medzobnih prostorov in dlesni, kajenje, nezdravo prehranjevanje, diabetes in mnogi drugi dejavniki vplivajo na prehitro izgubo zob zaradi parodontalne bolezni, ki povzroči majavost zob in posledičen izpad. Prisotnost bakterijskega plaka v ustih prav tako že dolgo ni več zanemarljiva, ko je govora o sistemskem zdravju človeka. Poučili vas bomo o razvoju in nastanku parodontalne bolezni, izmerili globino parodontalnih žepkov ob vaših zobeh, vam svetovali, kaj storiti in kako se zaščititi pred propadom zob in obzobnih tkiv. (Več o zobozdravstvu.)

Hiperbarična terapija s kisikom
Hiperbarična kisikova terapija (angl. HBOT) je odličen način za pospeševanje regeneracije, celjenja, okrevanja in boja proti okužbam. Deluje tako preventivno kot kurativno, uporabljajo pa jo poleg športnikov lahko tudi vsi zainteresirani, še posebej jo priporočamo pri celjenju kože, ran ali zdravljenju infekcij.

Po želji in dogovoru vam omogočimo tudi druge storitve, svetovanja in preiskave, s katerimi bomo skupaj poskrbeli za zdravje, vitalnost in dobro počutje vaših najpomembnejših kadrov.