Paketi preiskav za managerske preglede za ženske in za moške, ki jih pripravljamo za vas, so natančno premišljeni in pripravljeni na podlagi večletnih izkušenj mednarodne zahodne medicine. Vendar vseh okoliščin, v katerih delujejo vaši zaposleni, ne moremo predvideti, zato vam nudimo tudi paket managerskih pregledov po meri.

Pokličite nas in skupaj bomo ugotovili, kaj je tisto, kar najbolj zaznamuje vaše zaposlene in katere preiskave bi največ pomenile njim samim, pa tudi vašemu podjetju. Pri tem bomo najprej preverili oceno tveganja delovnega mesta, preverjeno v okviru medicine dela. Poleg tega je za nas pomembno tudi vse ostalo, kar lahko vpliva na zdravje in počutje vaših zaposlenih od že znanih diagnoz in morebitnih zdravstvenih težav ali bolezni, do narave dela, delovnega časa, števila podrejenih, veliko dolgotrajnih poslovnih poti v tujino in drugih poslovnih obremenitev.

Informacije, ki jih potrebujemo, da sestavimo učinkovit preventivni pregled po meri:

  • So vaši najpomembnejši kadri zelo obremenjeni s potovanji?
  • Koliko zaposlenih vodijo vaši managerji?
  • Kakšen je delovni čas vaših vodilnih kadrov?
  • Imajo morda kakšne zdravstvene težave, ki bi jim jih lahko pomagali omiliti ali odpraviti?
  • Obstaja kakšna diagnoza, ki bi jo morali upoštevati?
  • Želite na podlagi managerskega pregleda tudi teambuilding v obliki kineziološkega svetovanja za skupine?

POKLIČITE NAS ALI NAM PIŠITE IN SKUPAJ BOMO SESTAVILI NAJBOLJ UČINKOVIT PROGRAM MANAGERSKIH PREGLEDOV PO MERI ZA VAŠE ZAPOSLENE.

Specialistične preglede, ki jih zajema managerski program po meri, izvajajo specialisti posameznih področij. Celoten program pa poteka pod vodstvom:

  • asist. Mihe Mežnarja, dr. med., spec. interne medicine in spec. intenzivne medicine in
  • Nine Nikolić Lebič, dr. med., spec. medicine dela, prometa in športa.

Za informacije o cenah managerskih pregledov po meri nas pokličite na (03) 290 90 02 ali nam pišite na mdps@dvorec-lanovz.si in pripravili vam bomo ponudbo.

Managerske preglede izvajamo ob petkih, po predhodnem dogovoru.

Delovni čas recepcije (za naročanje po telefonu):

Managerski pregled po meri sestavljajo
Uvodni pogovor s specialistom

Antropometrične meritve telesne sestave
Meritev opravimo s pomočjo analizatorja Tanita MC-780, ki s pomočjo tehnologije BIA (bioelectric impedance analysis) izmeri telesno sestavo.

Laboratorijske preiskave
Pregled vključuje laboratorijsko preiskavo krvi (KKS, DKS, SR, glukoza, bilirubin cel., bilirubin dir., AST, ALT, gama GT, CK, sečnina, kreatinin, sečna kislina, natrij, kalij, klor, kalcij, železo, feritin, holesterol, HDL hol., LDL hol., trigliceridi, TSH, hs CRP), urina (osnovna analiza in sediment) in blata (kri na blatu, prisotnost H. pylori). Pri moških opravimo tudi meritev PSA. Laboratorijske preiskave zagotovi priznan zasebni laboratorij Adria lab d.o.o., ki ima pri nas odvzemno mesto.

Preiskave po izbiri oziroma dogovorjene pri posvetu s strokovnjakom*

Zaključno mnenje s posvetom pri zdravniku specialistu
Na osnovi vseh predhodno opravljenih pregledov in preiskav zdravnik specialist opravi zaključni pogovor ter ustno in pisno poda končno mnenje o zdravstvenem stanju posameznika.

*Managerski pregled po meri si sestavite iz naslednjih priporočenih preiskav:
Ultrazvočna preiskava trebušnih organov
Z ultrazvočno preiskavo trebušnih organov natančno pregledamo in ocenimo stanje strukture jeter, žolčnika in žolčnih vodov, vranice, trebušnih organov, večjih žil v trebušni votlini, sečnega mehurja in večjih sprememb na črevesju.

Ultrazvočna preiskava srca
Z ultrazvočno preiskavo srca natančno ocenimo velikost srčnih votlin, debelino sten, krčljivost, ocenimo delovanje zaklopk, pregledamo osrčnik.

Rentgenogram prsnih organov
S slikanjem pljuč ocenjujemo pljuča, srce, večje žile, steno prsnega koša ter ostale strukture v prsnem košu.

EKG
Elektrokardiogram srca oz. grafični zapis dobimo z nebolečo, enostavno in hitro preiskavo, ki zdravniku pomaga pri oceni delovanja srca.

Meritev pljučne funkcije s spirometrijo
Spirometrija je samostojni diagnostični postopek, s katerim ugotavljamo posameznikovo pljučno funkcijo.

Pregled vida
Pregled vida zajema kontrolo vida na aparatu Optovist, določitev barvnega vida (Ishihara test) in test zaznavanje globine.

Pregled sluha
S pomočjo testa izdelamo grafični prikaz slušnega praga, ki prikaže odvisnost občutljivosti ušesa od frekvence in s tem ocenjevanje morebitnih izgub sluha ali pojava naglušnosti.

Meritev gleženjskega indeksa
Gleženjski indeks je preiskava arterijske prekrvavitve nog, s pomočjo katere ugotavljamo zmanjšanost prekrvavitve nog. Poda nam informacijo o periferni arterijski okluzivni bolezni (PAOB) in stopnjo srčno-žilne ogroženosti.

Obremenitveno testiranje srca in pljuč (ergospirometrija)
Je preiskava, pri kateri med telesno obremenitvijo s spremljanjem izmenjave plinov, srčnega utripa, EKG-ja in ventilacije, opazujemo prilagajanje srca in ožilja ter dihal na stres, ki ga predstavlja telesna obremenitev.

Slikanje možganov in možganskih žil z magnetno resonanco
Je preiskava, ki omogoča oceno možganov, kosti, oči, živcev ter ostalih struktur. Pregled pomaga pri diagnosticiranju epilepsije, multiple skleroze, razvojne anomalije, kapi, tumorjev, težav s hipofizo, vnetij, sumu na žilna obolenja … Za oceno ožilja v glavi opravimo MRA pregled glave, s katerim preverimo ožilje za morebitne anevrizme, krvne strdke ter morebitne zožitve ožilja iz različnih vzrokov.

MR preiskava po presoji specialista in individualni dogovor
Po dogovoru s specialistom izberete enega izmed pregledov z magnetno resonanco (npr. hrbtenice, kolena ipd.) glede na vaše potrebe oz. morebitne težave.

Psihološki coaching
Psiholog v pogovoru s stranko uporablja izbrana vprašanja in psihološke teste. Ta vprašanja spodbujajo razmišljanje, iskanje notranjih virov, še neodkritih možnosti in strategij. Glavni cilj procesa je zmanjševati ovire do ciljev in tako zagotoviti kar se da veliko uspešnost posameznika, torej mu pomagati, da v polnosti uporabi svoje potenciale poslovno in zasebno.

Dodatni pregledi za ženske:
Ginekološki pregled
Pregled opravlja zdravnik specialist ginekologije in porodništva z dolgoletnimi izkušnjami. Potek pregleda lahko spremljate na sodobnem ultrazvoku z izredno velikim zaslonom.

Ginekološka transvaginalna ultrazvočna preiskava
Transvaginalni ultrazvok je varen in relativno enostaven diagnostični postopek, ki ga zdravnik ginekolog uporabi za natančen pregled organov v mali medenici – materničnega vratu, maternice, jajčnikov, jajcevodov ter mehurja.

PAP bris
Bris materničnega vratu je osnovna preiskava za uspešno odkrivanje predrakavih sprememb in začetnega raka materničnega vratu. Je enostaven in neboleč odvzem brisa celic materničnega ustja (cerviks) pri ginekološkem pregledu.

Klinični pregled dojk
Preiskava obsega pregled dojk in bezgavčnih lož ter svetovanje glede morebitnih zatrdlin in težav z dojkami.

Ultrazvočna preiskava dojk
Ultrazvočna preiskava dojk je varna metoda, s katero lahko podrobneje opredelimo tipne zatrdline v dojkah.

Dodatni pregled za moške:
V pripravi.
Drugi dodatni pregledi in storitve:
Ultrazvočne preiskave glede na specifično indikacijo
Po dogovoru je mogoče v managerski pregled vključiti različne ultrazvočne preiskave, ki jih ponujamo v kliniki.

Dodatne laboratorijske preiskave
V sodelovanju z Adrialab d.o.o. vam ponujamo razširitev laboratorijske diagnostike. Med drugim omogočamo oceno stanja vitaminov v vašem telesu, določitev tumorskih markerjev in test intolerance na hrano.

Medicinska hipnoza
S pomočjo medicinske hipnoze lahko lajšamo in odpravljamo številne psihosomatske težave. Je učinkovita psihološka intervencija, za katero je značilno stanje povečane usmerjene pozornosti. Pomaga pri ozaveščanju težav in iskanju rešitev, doseganju boljše uspešnosti posameznika, učinkovita pa je tudi pri spopadanju z različnimi fobijami.

Hiperbarična terapija s kisikom
Hiperbarična kisikova terapija je odličen način za pospeševanje regeneracije, celjenja kože in ran, okrevanja in boja proti okužbam.

Po želji in dogovoru vam omogočimo tudi druge storitve, svetovanja in preiskave, s katerimi bomo skupaj poskrbeli za zdravje, vitalnost in dobro počutje vaših najpomembnejših kadrov.