Hiperbarična kisikova terapija (angl. HBOT) je odličen način za pospeševanje regeneracije, celjenja kože in ran, okrevanja in boja proti okužbam. Hiperbarična komora s pomočjo višjega tlaka potiska kisik v naša pljuča in naprej skozi krvni obtok vse do sleherne celice v telesu. Tako poveča absorpcijo in v mitohondrije dovede več kisika ter tako pospeši celično dihanje ter s tem proizvodnjo energije v telesu. Gre za enostaven in učinkovit postopek, pri katerem dihamo čisti kisik v posebni komori s povečanim atmosferskim tlakom.

Sodobna tehnologija, ki v vaše telo vdihne novo življenje

Tkiva v našem telesu najbolje delujejo, kadar je oskrba s kisikom idealna, potreba pa se še dodatno poveča pri poškodovanem tkivu. Za uspešno obnovo poskrbimo prav s hiperbarično terapijo s kisikom, ki spodbudi in pospeši zdravljenje ter boj proti okužbam. Učinek povečanega dotoka kisika v krvi je povečanje sproščanja substanc s skupnim imenom rastni faktorji, ki imajo pomembno vlogo pri celični rasti. Kisikova terapija poveča tudi nastanek matičnih celic v kostnem mozgu.

Pozitivni učinki hiperbarične terapije

  • spodbuja naraven proces zdravljenja in odpornost,
  • izboljša vitalnost, koncentracijo in spomin,
  • zmanjša utrujenost in izboljša vzdržljivost,
  • pospeši obnovo celic in pomaga pri ukrepih proti staranju,
  • odstrani občutek izčrpanosti,
  • pomaga v boju proti okužbam, izločanju strupov in odpadnih snovi iz telesa,
  • ponovno aktivira kožne celice in izboljša krvni obtok.

PREIZKUSITE KISIKOVO KOMORO IN BLAGODEJNE UČINKE HIPERBARIČNE TERAPIJE ŠE DANES.

Koristna pri športu, koži, infekcijah in ranah

Hiperbarično terapijo v prvi vrsti priporočamo poklicnim in ljubiteljskim športnikom. Povečan vnos kisika pri večjem atmosferskem tlaku v hiperbarični komori namreč pospešuje celjenje enostavnih športnih poškodb, kot so zvini in udarci, koristna pa je tudi pri večjih; na primer zlomih in ranah. Tako omogoča hitrejše okrevanje in zmanjša tveganje za ponovno poškodbo.

HBOT je odlična rešitev tudi za vse, ki bi radi poskrbeli za zdravje in lepoto svoje kože. Omogoča obnovo poškodovanih kožnih celic in zdravljenje kože po poškodbah, izboljšuje stanje pri dalj časa trajajočih infekcijah ter ranah, ki se ne zacelijo bodisi zaradi sladkorne bolezni, bodisi zaradi zdravljenja z ionizirajočimi žarki.

Kako poteka terapija v hiperbarični komori?

Hiperbarična kisikova terapija se uporablja v skladu s protokolom, ki predpisuje parametre, uporabljene med terapijo, kot so atmosferski tlak, trajanje terapije in število terapij, vključno z varnostjo same terapije. Različna zdravstvena stanja zahtevajo različne protokole, pri čemer lahko posamezna terapija traja od 30 do 90 minut, pri različnih tlakih, s trajanjem terapij od 10 do 30 dni.

Pred začetkom hiperbarične kisikove terapije je potreben posvet z zdravnikom, da se ugotovi primernost terapije za posameznika in se izključijo morebitni dejavniki, zaradi katerih bi takšno terapijo odsvetovali (klavstrofobija, pnevmotoraks, pljučna obstruktivna bolezen, povišana telesna temperatura, predhodne operacije ušes, kronični sinusitis, okužbe zgornjih dihal itd.).

Naročanje in delovni čas:

  • Delovni čas je po dogovoru. Naročanje in več informacij na www.oxy.si