Ultrazvok, ki jo poleg magnetne resonance in CT slikanja, izvajamo samoplačniško tudi v Specialistični kliniki Dvorec Lanovž v Celju, je ena najbolj razširjenih metod diagnosticiranja za pregled telesa na popolnoma varen, neinvaziven in neboleč način, brez ionizirajočega žarčenja. Ultrazvok je primerna preiskava za opazovanje in slikanje trebuha oziroma organov v predelu abdomna, žil, rame, dojk, srca, mehkih tkiv, vratu, ščitnice, prostate in seveda za spremljanje nosečnosti od prvega do zadnjega dne. Ultrazvok je za zdravje izjemno varna metoda, ki jo lahko ponavljamo neomejeno.

Preiskavo izvajamo z ultrazvočnim aparatom Philips DS affinity 70, višjega kakovostnega razreda, ki je v svoji konkurenci med najboljšimi, predvsem pri pregledu telesno močnejših ljudi. Temelji na uporabi ultrazvočnih valov oziroma zvoka s frekvenco nad človeškim slišnim pragom (od 2 do 10 MHz). Ultrazvočni aparat oddaja v telo ozek snop zvočnih valov, ki se odbijajo od različnih tkiv in notranjih organov, naprava pa jih na koncu pretvori v dinamično, živo sliko in prikaže na ekranu. Zdravnik ultrazvočno sondo med pregledom vseskozi premika, kar mu omogoči, da notranjost telesa preišče z več zornih kotov. UZ omogoča tudi pregled gibajočih se organov (na primer srca).

Specialistična klinika Dvorec Lanovž svojim pacientom nudi samoplačniško ultrazvočno preiskavo in sicer:

  • ultrazvok trebuha
  • ultrazvok dojk
  • ultrazvok mehkih tkiv
  • paket dveh preiskav
  • paket treh preiskav

Samoplačniško storitev UZ z visoko usposobljenimi strokovnjaki, brez čakalne dobe in hitrim izvidom v roku 3 – 5 dni, nudimo vsem, ki prisegajo na hitrost, ugodnost in visoko strokovnost.