Internistični pregled je hitra pot do informacij o zdravju notranjih organov

Kadar je ogroženo zdravje srca in ožilja, je pomembno, da lahko s hitro specialistično obravnavo internistične ambulante opravimo celovito oceno tveganja bolezni glavnih notranjih organov in žlez s poudarkom na oceni tveganja srčno-žilnih bolezni. Za internistični pregled se odločite z namenom preventivne skrbi za zdravje prebavil, glavnih organov, žlez ter srca in ožilja, v primeru odstopanja od normalnega stanja pri kliničnem pregledu ali simptomih, kot so bolečine v trebuhu ali prsih, občutek dušenja ali zadihanost, omotičnost, kratkotrajna izguba zavesti, občutek razbijanja srca, ob prisotnosti dednih ali drugih dejavnikov tveganja za srčnožilne dogodke ali kot kontrolo pri že znanih diagnozah.

Miha Mežnar

Dodatne informacije

V kolikor imate dodatna vprašanja o pregledu, nas pokličite na (03) 290 90 00 se prijavite na pregled ali nam pošljite povpraševanje.

Kdaj se odločiti za internistični pregled?

Na internistični pregled se je smiselno odpraviti pri simptomih, kot so omotičnost, kratkotrajna izguba zavesti, občutek razbijanja srca, bolečine v trebušnem ali prsnem delu, hitra zadihanost … pa tudi pri tveganjih za srčnožilne dogodke, kot so previsoka telesna teža, povišan pritisk, sladkorna bolezen, povišane maščobe … S (preventivnim) internističim pregledom lahko vsak, ki ima težave s splošnim počutjem, ki mu težko pripiše znan vzrok ali nejasne bolečine, preveri zdravje notranjih organov in se pravočasno izogne daljšim zapletom. Pri že znanih stanjih je pomemben tudi reden internistični pregled s poudarkom na boleznih srca in ožilja. Diagnostika zasebne internistične ambulante je lahko tudi v veliko pomoč pri preventivnih internističnih pregledih z oceno tveganja za srčnožilne dogodke, kot so srčni infarkt, možganska kap ali nenadna srčna smrt. Dostikrat internistični pregled zdravnik predpiše v nosečnosti, kadar pride do nepričakovanih sprememb ali poslabšanj naštetih simptomov.

Celovit internistični pregled z vsemi preiskavami pod eno streho

Specialistični internistični pregled s kardiologijo, ki ga opravimo, prilagodimo posamezniku. V večini pa pregledi naše internistične ambulante zajemajo:

Potrebne preiskave opravimo pod eno streho, saj v Dvorcu Lanovž poleg specialističnih ambulant združujemo še široko radiološko diagnostiko, ambulanto za obremenitvena testiranja ter odvzemno mesto laboratorija.

Kakšna je prednost internističnega pregleda samoplačniško?

  • Brez čakalne dobe
  • Hitri izvid – od 3-5 dni
  • Hitra in pravočasna diagnoza morebitne bolezni
  • Pravočasno zdravljenje

Pot do internističnega pregleda samoplačniško je odprta vsem, ki želijo poskrbeti za svoje zdravje z visoko kakovostno storitvijo in prijaznim osebnim pristopom.

Internistična ambulanta v Specialistični kliniki Dvorec Lanovž v Celju

Nudimo vam natančen, celovit in strokoven internističen pregled po ugodni ceni, primerljivi z ostalimi ponudniki. Pacient za samoplačniško storitev ne potrebuje napotnice, je pa dobro, da je napoten s strani specialista s kliničnimi vprašanji. Preko zavarovalnic, ki ponujajo najhitrejši dostop do specialistov, pacientom tako tudi pri nas omogočamo inernistični pregled.

Brez čakalne dobe, hitri izvid

Za internistični pregled se lahko odločite samoplačniško, s tem pa si zagotovite kvalitetno in zanesljivo preiskavo brez čakalne dobe ter s hitrim izvidom od subspecialista, v roku 3-5 dni.

Naročanje na izbrani termin

Naročite se na izbrani termin preiskave, tako da izberete ustrezno preiskavo in termin.

Do ustreznega termina za vaš pregled se z > premikate do želenega termina.