Mesec november je namenjen zdravju moških in opozarjanju na raka prostate, ki je najpogosteje diagnosticirana oblika raka pri moških. V Dvorcu Lanovž se pridružujemo osveščanju javnosti o boleznih, ki prizadenejo moško populacijo, zato vam želimo ponuditi popust na MR prostate ter poseben paket preventivne radiološke preiskave po znižani ceni.

Zakaj mu pravimo »brkati november«?

Brkati november oz. angleško »movember« opisuje gibanje, s katerim različne zdravstvene institucije in organizacije ozaveščajo moške o pomembnosti preventive pri zdravju moških. Sestavljanka, ki je mesecu novembru odvzela prvo črko in jo nadomestila s prvo črko angleške besede »mustache«, je tako že dobro desetletje nazaj prinesla nov trend moškega ne-britja brk v mesecu novembru. Zgodovinsko izvor gibanja sega v leto 2003 v Avstralijo. Od takrat se je iniciativa v svojem poslanstvu utrdila po vsem svetu in razširila tudi na druga pomembna področja. Še danes gibanje movember redno zbira sredstva za raziskavo raka na prostati in modih ter ozavešča moške o pomembnosti preventivne skrbi za zdravje (več).

Najbolj nam je gibanje »brkati november« ali »movember« znano zato, ker si moški v novembru naj ne bi brili brk v znak ozaveščanja glede preventivne skrbi za zdravje moških, še posebej pri raku prostate in mod. Akciji ozaveščanja smo se s posebno ponudbo za moške odločili pridružiti tudi v Specialistični kliniki Dvorec Lanovž.

V času brkatega novembra vam v Specialistični kliniki Dvorec Lanovž ponujamo:

  • 15 % popust na preiskavo MR prostate in
  • Brkati paket: UZ trebuha z laboratorijsko preiskavo merjenja koncentracije PSA v krvi po skupni znižani ceni 60 €.

Preiskava MR in paket preiskav UZ z merjenjem koncentracije PSA sta specifično namenjena preventivnemu zdravju moških in sta po akcijskih cenah na voljo do konca novembra 2019.

Vabimo vas, da se o več informacijah pozanimate in/ali naročite v naši recepciji po telefonu na (03) 290 90 00, po e-pošti na narocanje@dvorec-lanovz.si ali preko našega spletnega obrazca.

Leave a reply