V sklopu širjenja ponudbe v Dvorcu Lanovž sedaj obratuje tudi hiperbarična komora. Koristi hiperbarične kisikove terapije, ki se v njej izvaja, so namenjene športnikom in drugim posameznikom, ki bi jim povečano dodajanje kisika v krvni obtok lahko pomagalo pri regeneraciji, okrevanju ali izboljšanju počutja.

Celovito ponudbo za športnike smo nadgradili z dodatno storitvijo partnerja OXY, ki deluje pod streho našega Dvorca Lanovž (3. nadstropje). Hiperbarično terapijo smo v svoj razširjen asortiment storitev uvedli primarno kot dopolnitev ponudbe za športnike, verjamemo pa, da bo koristila tudi pri ostalih področjih naših specialistov. Raziskave uporabe tovrstne terapije v medicinske namene namreč segajo že v 60. leta prejšnjega stoletja, danes pa jo lahko kot neinvazivno metodo uporabljamo tudi za potrebe regeneracije, obnovitve energije in sprostitve, seveda pod skrbnim vodstvom in nadzorom strokovnjaka.

Kako deluje Hiperbarična komora?

“Hiperbarična kisikova terapija (angl. Hyperbaric Oxygen Therapy) je postopek, kjer v posebni komori s povečanim atmosferskim tlakom (do 3-krat višjim od normalnega tlaka) dihamo čisti kisik z namenom izboljšanja regenerativne sposobnosti našega telesa. Večina zdravstvenih težav, s katerimi se dandanes srečujemo, je posledica pomanjkanja kisika na celični ravni. Znano je, da povečano dovajanje kisika v naš krvni obtok močno pospeši čas celjenja ter našemu naravnemu imunskemu sistemu pomaga pri izboljšanju splošnega zdravja in telesne pripravljenosti.” (Vir in več informacij)

Imate naporne treninge ali stresno življenje in potrebujete kakovostno regeneracijo ter sprostitev? Hiperbarično komoro vam predstavljamo kot eno od možnosti, ki vas bo prenovila in vam dala občutek, da ste se pravkar vrnili s počitnic.

Hiperbarična kisikova terapija je sodoben napreden in učinkovit način za regeneracijo, obnovitev energije in sprostitev po napornem stresnem obdobju. Pokličite nas še danes in si rezervirajte svoj termin.

Vabljeni v Dvorec Lanovž, kjer vas čaka hiperbarična komora.

Naročila

Leave a reply